iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bram Pater al dertig jaar fan van Hyundai

Bram Pater (71) uit Leiden kocht in 1987 zijn eerste Hyundai Pony. En hij blijft het merk inmiddels alweer dertig jaar trouw. Hij koos om de drie, vier jaar voor een nieuwere, grotere Hyundai. Inmiddels rijdt hij alweer een jaar in een Hyundai Tucson. ‘Uiteraard naar alle tevredenheid’, aldus Bram.

Na twee Hyundai’s Pony – ‘reden fantastisch’ –, drie Hyundai’s Accent, twee Hyundai’s Matrix – ‘kon ik moeilijk afscheid van nemen’ – en een Hyundai ix35 rijdt Bram sinds een jaar in de Hyundai Tucson. Dit is dus zijn negende Hyundai. ‘En er zullen er meer volgen’, vertelt Bram vol overtuiging. ‘Ik wissel elke drie, vier jaar van auto. Dan ben ik bij de dealer voor een servicebeurt, loop de showroom in en ben ik weer verkocht. Zo gaat het al dertig jaar!’

‘Als een klein kind zo blij met Hyundai’
Van sommige auto’s kon hij moeilijk afstand doen. ‘De Hyundai Matrix hield ik vijf jaar en toen kocht ik nogmaals dezelfde auto want hij reed zo fijn.’ En hoewel de Hyundai ix35 een fijne, hogere instap had, is hij nu ook erg tevreden met zijn nieuwe auto. ‘Als een klein kind zo blij! Een pláátje om te zien, heeft allerlei technische snufjes en het belangrijkste: hij rijdt heerlijk. En dat voor een mooie prijs. Daar krijg je nergens een betere auto voor.’

Fijne dealer
Zijn dealer is ook al dertig jaar dezelfde: Geenjaar Automotive B.V. in Leiden. ‘Hartstikke fijne dealer. Ik kom er niet zo vaak, gelukkig. Alleen voor de gebruikelijke servicebeurt. Dan word ik vlot en goed geholpen.’ Bram en zijn vrouw Coby gebruiken de auto intensief. ‘Voor de rondreizen door Oostenrijk en Frankrijk, dan rijden we met gemak 3.000 tot 4.000 kilometer. Verder rijden we vaak naar onze zoon René in Den Haag. Hij runt daar een activiteitencentrum met theaterzaal en mijn vrouw staat daar elke vrijdagavond achter de bar.’ Bram filmt veel optredens in het activiteitencentrum en maakt verder graag foto’s van allerlei evenementen in de buurt (www.brampater.nl).

 

Marine
Tijd om veel te rijden heeft Bram genoeg. Na zijn loopbaan bij de marine – als vliegtuigonderhoudsmonteur, bedrijfsanalist en de laatste negen jaar als hoofd van de afdeling trillingsanalyse – geniet hij al jaren van zijn pensioen. ‘Ik heb het sindsdien drukker dan ooit, dus ik rijd overal naartoe. Ik heb een rijk sociaal leven en ik zet mij in voor goede doelen. Zo heb ik eens een tweedehands busje gekocht – geen Hyundai overigens – en geschonken aan een kindertehuis in Polen. Uiteraard zelf afgeleverd. En voorlopig blijf ik ook nog overal heenrijden hoor. Lekker cruisen in mijn Hyundai Tucson!’

Gratis proefrijden
Zelf ervaren hoe de Hyundai Tucson rijdt? Kom gewoon eens langs voor een gratis proefrit. Er is altijd wel een Hyundai-dealer bij u in de buurt!

Vraag gratis proefrit aan

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen