iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit wordt onze nieuwe rallyauto voor 2017

Hyundai is niet meer weg te denken in het FIA World Rally Championship, het officiële wereldkampioenschap voor rally-auto’s. Het fabrieksteam van Hyundai Motorsport maakte in 2014 zijn rentree in de rallysport en presenteert nu alweer de derde generatie van zijn rallyauto Hyundai i20 WRC. Bekijk de foto’s:

Het verschil met de huidige auto, de versie waarmee in 2016 wordt deelgenomen aan het FIA World Rally Championship, is groot. Anders dan de huidige vijfdeurs Hyundai i20 WRC wordt de 2017-rallyauto namelijk een driedeursversie.
 
Verbeterde aerodynamica
De nieuwe bolide van Hyundai Motorsport krijgt een nog efficiëntere motor, gecombineerd met een geoptimaliseerde gewichtsverdeling van de auto en verbeterde aerodynamica. Maar er zijn meer aanpassingen waardoor het WRC-seizoen van 2017 nog spectaculairder belooft te worden.
 
Nog meer vermogen
Het vermogen van de 1,6-liter turbomotor (nu 300 pk) neemt volgend seizoen toe naar 380 pk. Door die extra power mogen rallyteams hun auto’s een 55 mm bredere bodykit met grotere achterspoiler aanmeten om op een efficiëntere manier alle power op het wegdek te krijgen.
 
Testcoureur Kevin Abbring
In de aanloop naar het nieuwe seizoen ondergaat de nieuwe Hyundai i20 WRC de laatste tests. Een van de testcoureurs is de Nederlander Kevin Abbring, die ook deel uitmaakt van het fabrieksteam van Hyundai Motorsport.
 
Onthulling in december
De definitieve versie van de gloednieuwe rallyauto Hyundai i20 WRC voor het seizoen 2017 wordt in december onthuld.
 
Autosalon van Parijs 2016
De nieuwe rallyauto Hyundai i201 WRC voor het seizoen 2017 is van 1 t/m 16 oktober te zien op de Autosalon van Parijs 2016.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen