iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai KONA Electric verslaat Opel Ampera-e in test Autovisie

Welke elektrische auto moet je nu eigenlijk hebben? Om antwoord te krijgen op die vraag zette Autovisie de Hyundai KONA Electric tegenover de Opel Ampera-e, misschien wel elkaars belangrijkste concurrenten in de klasse van de betaalbare elektrische auto’s. In zijn eindoordeel laat het automagazine er geen misverstand over bestaan: De KONA Electric is op dit moment de beste elektrische auto onder de 50.000 euro die je kunt kopen. Een greep uit het artikel:

De KONA Electric is met een vanafprijs van 39.195 euro een stuk aantrekkelijker geprijsd dan de Opel die minimaal 46.699 euro moet kosten.

Hoewel de KONA Electric goedkoper is, beschikt hij in tegenstelling tot de Opel toch over ingebouwde navigatie, elektrisch verstelbare en geventileerde stoelen en een achteruitrijcamera. Tevens brengt hij een significant sterker accupakket ter tafel.

Andermaal valt op hoe degelijk de auto’s van Hyundai tegenwoordig aanvoelen. Zeker als ze boven óp zo’n superstijf accupakket worden gebouwd dat de auto een goede, stevige structuur bezorgt.

Als altijd heeft het infotainmentsysteem zich bewezen als een fijne reisgenoot. Met laadpaalvinder en hulpjes om de actieradius in te schatten als onderdeel van de navigatie. Een vergelijking met de Opel loopt al gauw mank omdat die geen ingebouwd navigatiesysteem heeft.

De KONA Electric blijft doortrekken tot 167 km/u, terwijl de Opel het bijltje er al bij 150 km/u bij neergooit.

De KONA Electric is de stillere auto van de twee. Het is vooral het geruis van de wind dat de decibelmeter in de Opel Ampera-e verder doet uitslaan op hogere snelheden.

De KONA Electric is op dit moment de beste elektrische auto onder de 50.000 euro die je kunt kopen.

De volledige test lees je in Autovisie nr. 19.

Ontdek de Hyundai KONA Electric

Ook nieuwsgierig geworden naar de KONA Electric? Ontdek hem op deze speciale pagina. Of kom hem van dichtbij bekijken bij de dealer.


Boek een GRATIS proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen