iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

AutoWeek over de SANTA FE: ‘Op de tweede zitrij kun je volleyballen’

Volgens Autoweek is de Hyundai SANTA FE een grote, luxe SUV voor – dankzij de hybride-aandrijflijn – relatief weinig geld. Dat brengt hem direct aan de top van zijn klasse waar ook de Skoda Kodiaq is terug te vinden. Indrukwekkende auto’s met imposante afmetingen en een zeer rijke uitrusting. Maar welke van de twee is het best? AutoWeek zocht het uit (lees verder onder de foto).

‘Het verbruik van de Hyundai SANTA FE is met dik 1 op 13 keurig voor zo’n grote auto’.

Je krijgt 80 pk meer dan in de Skoda. Een 180 pk sterke 1,6-liter viercilinder turbomotor en een elektromotor van 60 pk drijven de voorwielen aan via een zestraps automaat met koppelomvormer.

Het verbruik van de SANTA FE is met dik 1 op 13 keurig voor zo’n grote auto. Het in- en uitschakelen van de 1.6 bij een rustige rijstijl gebeurt keurig schokvrij.

Vlot wegrijden in de Kodiaq gaat minder soepel dan in de SANTA FE, omdat in die auto de koppelomvormer en de elektromotor de kracht meer geleidelijk naar de voorwielen overbrengen.

De SANTA FE mikt op comfort. […] Op de snelweg is de Hyundai dankzij zijn soepele onderstel en dikke beglazing helemaal in zijn element als kruisraket.

‘Het infotainmentsysteem in de Hyundai SANTA FE is even uitgebreid als goed doordacht’.

Binnenin de SANTA FE werkt alles voorspelbaar en logisch. Een goede zitpositie is snel gevonden en het infotainmentsysteem is even uitgebreid als goed doordacht. Daarvan kunnen veel merken nog wat leren.

Daar komt bij dat de SANTA FE heel veel ruimte biedt. Op de twee zitrij kun je volleyballen en zelfs de derde zitrij is in noodgevallen toereikend voor een volwassene.

Met zijn nieuwe aandrijflijn is de SANTA FE weer wat hij ooit was: heel veel auto voor een relatief lage prijs. Daarbij maakt de hybride-aandrijving een goede indruk.

Een iets minder soepele aandrijflijn, iets kleiner ruimteaanbod en iets minder moderne systemen kosten de Skoda uiteindelijk de overwinning.

Het hele artikel lees je in AutoWeek nr. 16.

‘Met zijn nieuwe aandrijflijn is de Hyundai SANTA FE weer wat hij ooit was: heel veel auto voor een relatief lage prijs’.

Maak kennis met de nieuwe SANTA FE

De nieuwste technologieën maken van de Hyundai SANTA FE nog meer een premium-auto. Hij is er als hybride en plug-in hybride, heeft een stoer en onderscheidend design en beschikt over de modernste veiligheidsvoorzieningen. Benieuwd wat hij allemaal in huis heeft?Ontdek de SANTA FE

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen