iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

SangYup Lee: het brein achter het design van Hyundai

In de wereld van autodesign draait alles om lijnen, hoeken, vlakken, vouwen, schaduwen en vooral hoe alles uiteindelijk samenvloeit tot één briljant geheel. Dát bepaalt uiteindelijk of een auto in de smaak valt. Bij Hyundai zit dat wel goed, want steeds meer mensen kiezen voor Hyundai. Onze modellen zien er steeds aantrekkelijker uit en de man die daar verantwoordelijk voor is heet SangYup Lee, hoofd Design bij Hyundai. Voor al zijn bewezen diensten kreeg hij bij de uitreiking van de Autocar Awards 2022 de titel Design Hero of the Year, een van de hoogste onderscheidingen in de automotive-sector.

De IONIQ 5 van Hyundai is een van de pareltjes van SangYup Lee, designbaas bij Hyundai.

Een van zijn pareltjes: de IONIQ 5

Design Hero of the Year word je niet zomaar, daarvoor moet je toch minstens een aantal designhoogstandjes achter je naam hebben staan. En dat hééft SangYup Lee. Een van zijn pareltjes is de IONIQ 5. Met zijn retro-futuristische uiterlijk onderscheidt de elektrische Hyundai zich van alle andere elektrische auto’s in zijn klasse.

Niet voor niets werd de IONIQ 5 onlangs uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de prestigieuze World Car Awards in New York. Een internationale jury wees de elektrische Hyundai aan als de grote winnaar. Bovendien won de IONIQ 5 de hoogste onderscheiding in de categorieën World Electric Car en World Car Design.

Bij de uitreiking van de Autocar Awards 2022 werd de Hyundai SANTA FE uitgeroepen tot Best Large Car.

Ook succes voor de SANTA FE

SangYup Lee kwam in 2016 bij Hyundai en als Head of Design houdt hij toezicht op het ontwerp van soms wel 50 productieauto’s tegelijk, verdeeld over elf designcentra wereldwijd. Zijn team bestaat uit maar liefst 700 collega’s. SangYup Lee wordt gezien als het brein achter de transformatie in design bij Hyundai, met als een van de hoogtepunten de IONIQ 5.

Bij de uitreiking van de Autocar Awards 2022 was er ook succes voor de SANTA FE. De jury riep de SUV uit tot Best Large Car en roemde hem om zijn comfort en ruimte, uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en onderscheidende design. Met zijn imposante afmetingen en indrukwekkende looks is de SANTA FE het vlaggenschip van Hyundai.

Ontdek de SANTA FE Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen