iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rallyteam gaat vol voor de wereldtitel

De rallyrijders van Hyundai Motorsport hebben hun zinnen gezet op de merkentitel in het FIA World Rally Championship (WRC). In het kampioenschap voor constructeurs gaat het WRC-team van Hyundai Motorsport aan de leiding met 19 punten voorsprong op de nummer twee Toyota. Nog drie rally’s scheiden Hyundai Motorsport van de wereldtitel, te beginnen in Wales (4-6 oktober). Een korte vooruitblik:

Drie Hyundai-rijders aan de start

Van de drie coureurs die namens Hyundai Motorsport aan de start verschijnen in de Rally van Wales, staat Thierry Neuville het hoogst genoteerd. De Belg bezet de derde plaats in het rijdersklassement, 30 punten achter koploper Ott Tänak. Thierry Neuville krijgt in Wales gezelschap van de Hyundai-rijders Andreas Mikkelsen en Craig Breen.

WK-stand rijders

1. Ott Tänak 210 punten
2. Sébastien Ogier 193 punten
3. Thierry Neuville (Hyundai) 180 punten
4. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 94 punten
5. Kris Meeke 86 punten

WK-stand constructeurs

1. Hyundai 314 punten
2. Toyota 295 punten
3. Citroen 259 punten
4. M-Sport Ford 184 punten

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.

Gratis proefrijden in de i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen