iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Wereldtitel weer iets dichterbij voor rallyrijders

De spanning in de strijd om de merkentitel in het FIA World Rally Championship (WRC) nadert het kookpunt. In de Rally van Wales verdedigden de coureurs van Hyundai Motorsport met hand en tand hun leidende positie. Kopman Thierry Neuville eindigde zelfs knap als tweede en verzamelde daarmee kostbare punten voor het wereldkampioenschap bij de constructeurs. Bekijk hieronder de review:

Nog twee rally’s voor de boeg

Met nog twee de rally’s te gaan in het WRC – in Spanje en Australië – heeft het rallyteam van Hyundai Motorsport in het WK voor constructeurs acht punten voorsprong op Toyota. In het klassement bij de rijders bezet Thierry Neuville de tweede plaats achter Ott Tänak. De Belg maakt nog kans op het kampioenschap, maar moet dan hopen op een misstap van de klassementsleider.

Uitslag Rally van Wales

1. Ott Tänak
2. Thierry Neuville (Hyundai)
3. Sébastien Ogier
4. Kris Meeke
5. Elfyn Evans
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai)
7. Pontus Tidemand
8. Craig Breen (Hyundai)

WK-stand rijders

1. Ott Tänak 240 punten
2. Sébastien Ogier 212 punten
3. Thierry Neuville (Hyundai) 199 punten
4. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 102 punten
5. Kris Meeke 98 punten

WK-stand constructeurs

1. Hyundai 340 punten
2. Toyota 332 punten
3. Citroen 278 punten
4. M-Sport Ford 200 punten

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.


Gratis proefrijden in de i20

 

Foto: Hyundai-rallyrijder Thierry Neuville (rechts) en zijn navigator Nicolas Gilsoul vieren hun podiumplaats in de Rally van Wales.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen