iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Populariteit Hyundai TUCSON neemt alleen maar toe

Wist je dat de Hyundai TUCSON de bestverkopende SUV (Sports Utility Vehicle) ter wereld is? Dat is al zo sinds zijn lancering in 2004 en met de komst van de vierde generatie TUCSON in 2021 is de populariteit van deze stoere terreinwagen alleen maar weer toegenomen.

Van de Hyundai TUCSON werden in 2021 in Nederland ruim 2.500 exemplaren verkocht.

TUCSON in Europa de grootste stijger

Ook in Nederland heeft de TUCSON een grote schare fans. In totaal zijn er in ons land sinds 2004 meer dan 30.000 exemplaren van verkocht, waarvan alleen al ruim 2.500 vorig jaar. Van alle verkochte modellen in heel Europa was de TUCSON vorig jaar de grootste stijger. Van de SUV vlogen er ruim 150.000 de showroom uit, goed voor een plus van 64,3 procent ten opzichte van 2020.

Die grote stijging heeft natuurlijk alles te maken met de komst van nieuwe TUCSON in 2021. De vierde generatie van de SUV is fraaier dan ooit en verkrijgbaar met een enorme keuze aan geëlektrificeerde aandrijflijnen. Behalve als hybride- en plug-in hybride is de TUCSON er ook met 48-volt mild hybrid-technologie. En dan is er ook nog een supersportieve N Line-uitvoering.

Ontdek jouw favoriete TUCSON

De dagrijverlichting van de Hyundai TUCSON is fraai geïntegreerd in de grille en komt pas tevoorschijn wanneer die wordt ingeschakeld.

Designfilosofie Sensuous Sportiness

De nieuwste TUCSON is de eerste SUV van Hyundai die is ontworpen volgens de spraakmakende designfilosofie Sensuous Sportiness, waarbij de dagrijverlichting fraai is geïntegreerd in de grille en pas tevoorschijn komt wanneer die wordt ingeschakeld. Om de breedte van de auto visueel te versterken zijn de achterlichtunits met elkaar verbonden door een rode accentlijn.

Het interieur is ruim en comfortabel, met een instrumentarium dat lager is geplaatst en waarin ronde tellers en meters ontbreken. De luxe afwerking, hoogwaardige materialen en ambiance-sfeerverlichting zorgen voor een premium-sfeer. Via de geïntegreerde touchscreen zijn de navigatie, climate control en het infotainment eenvoudig te bedienen.

Alle features van de TUCSON

Volgens ANWB Kamperen is de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid de beste auto om een caravan te trekken.

Hyundai als wereldmerk op de kaart

De Hyundai TUCSON heeft een naam hoog te houden. Hij was er aan het begin van dit millennium – samen met zijn grotere broer Hyundai SANTA FE – verantwoordelijk voor dat Hyundai definitief als wereldmerk op de kaart werd gezet. Later introduceerde Hyundai nog drie zeer succesvolle SUV’s: de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO, de BAYON en de ongekend populaire KONA.

Met het winnen van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 bewijst de Hyundai TUCSON, en dan met name de 1.6 T-GDI Hybrid, ook als caravantrekker de allerbeste keus te zijn. Volgens de jury van ANWB Kamperen maakt de SUV vooral indruk met zijn goede weggedrag en sterke hybride-aandrijflijn die naadloos overschakelt van de benzinemotor naar de elektromotor en terug.

Ontdek de TUCSON Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen