iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Maak kennis met de nieuwe Hyundai i30!

Na de eerste ‘plaagfoto’s hebben wij nu ook de allereerste échte beelden van de nieuwe Hyundai i30. En wat we eigenlijk al wisten na het zien van de ‘teaserfoto’s’: het is een superauto! Klik op de diaserie hieronder voor grotere afbeeldingen!

De nieuwe Hyundai i30 staat begin 2017 in de showroom. Hyundai noemt het een auto voor iedereen. Dat betekent dat hij voldoet aan de eisen die de huidige consument stelt op het gebied van design, kwaliteit, techniek, dynamisch weggedrag, veiligheid en gebruiksmogelijkheden.
 
Twee benzinemotoren en een dieselmotor
De Hyundai i30 is voorzien van meer actieve veiligheidssystemen dan in alle andere Hyundai’s en wordt geleverd met vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking. Er is keus uit twee benzinemotoren en een dieselmotor. De 1.4 T-GDI is geheel nieuw.
 
Nieuwe: de Cascade-grille
Met de nieuwe Hyundai i30 introduceren we ook een nieuw stijlelement: de Cascade-grille. Deze zal alle toekomstige Hyundai’s kenmerken. LED-koplampen met drie projectoren flankeren de grille en met de verticale LED-dagrijverlichting heeft de nieuwe generatie Hyundai i30 een krachtige uitstraling.
 
10-spaaks velgen van 16 of 17 inch
De nieuwe Hyundai i30 wordt leverbaar met lichtmetalen 10-spaaks velgen van 16 of 17 inch of lichtmetalen velgen van 15 inch. Er zijn twaalf carrosseriekleuren en er is keuze uit drie interieurkleuren (zwart, donkergrijs en blauw) en stoffen of lederen bekleding
 
‘Zwevend’ 8-inch touchscreen
De horizontale indeling van het dashboard is gericht op een intuïtieve bediening. Via de optionele, ‘zwevende’ 8-inch touchscreen zijn alle navigatie-, connectiviteits- en mediafuncties te bedienen zonder dat de bestuurder zijn ogen van de weg hoeft te nemen.
 
Populair: driecilinder 1.0 T-GDI
Er is keuze uit twee benzinemotoren en een dieselmotor, alle met turbo. In Nederland zal vooral de driecilinder 1.0 T-GDI met een vermogen van 88 kW (120 pk) en 170 Nm koppel het goed gaan doen, vanwege zijn lage emissie en verbruik. De viercilinder 1.4 T-GDI-motor met 103 kW (140 pk) is geheel nieuw en debuteert in de nieuwe Hyundai i30.
 
Nieuwste veiligheidsvoorzieningen
Natuurlijk is de nieuwe Hyundai i30 voorzien van de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen, zoals: Autonomous Emergency Braking met Front Collision Warning System (autonoom noodremsysteem met waarschuwing voor frontale botsing), Smart Cruise Control (regelt snelheid en houdt constante snelheid tot voorganger) en Blind Spot Detection (waarschuwt bij voertuigen in de dode hoek).
 
Getest op de Nürburgring
De nieuwe Hyundai i30 is in Europa ontwikkeld en op duurzaamheid getest, onder meer op de legendarische en veeleisende Nordschleife van de Nürburgring, in de winterkou in Zweden, in de hitte van Zuid-Spanje en met een aanhanger in de Alpen – allemaal om de auto te laten voldoen aan de hoge eisen van de Europese consument.

Op de hoogte blijven
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe Hyundai i30? Meld u dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Blijf op de hoogte

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen