iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Mijlpaal voor Hyundai: nu al 10.000 registraties … en het is pas juni

Zelfs als je er niet op let, valt het op: het grote aantal Hyundai’s in het Nederlandse straatbeeld. En dat klopt ook wel, want het gaat snel met de verkopen van het Koreaanse merk in ons land. Zo snel dat wij nu al – het is pas juni – de 10.000ste Hyundai hebben verkocht. Vaak was dat pas later in het jaar. Een mijlpaal dus.

Die 10.000ste geregistreerde Hyundai is een IONIQ 6, aangeschaft door meneer Byun. De gelukkige eigenaar koos zeer bewust voor de opvallend gestroomlijnde elektrische auto: ‘Ik ben ontzettend blij dat ik de IONIQ 6 mag rijden, een auto die innovatief is met fraaie looks.’

Aerodynamisch

Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 is de IONIQ 6 een van de meest aerodynamische auto’s die er bestaan. En zijn rijbereik van 614 km is uiterst riant. We hebben het dan over de versie met 77,4 kWh-batterij, achterwielaandrijving en 18-inch wielen. De IONIQ 6 is er ook met vierwielaandrijving en je kunt kiezen uit twee batterijpakketten.

Dat uitgerekend de IONIQ 6 voor de mijlpaal van 10.000 registraties zorgde, is niet verwonderlijk. De auto staat nog maar kort in de showroom en mag rekenen op enorm veel belangstelling. Vorig jaar werd de elektrische Hyundai uitgeroepen tot World Car of the Year, net als de IONIQ 5 het jaar daarvoor.

Speciaal platform

Overigens wordt de enorme actieradius van 614 km wordt mogelijk gemaakt door het speciale platform waarop de IONIQ 6 is gebouwd. Dit Electric Global Modular Platform (E-GMP) maakt opladen met zowel 400- als 800-voltinstallaties mogelijk, waarbij laden met 800 volt standaard is. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km. Meer weten over de IONIQ 6?Ontdek de IONIQ 6

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen