iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Is dit de toekomstige luchthaven voor Hyundai’s vliegende auto?

Hyundai verlegt graag grenzen en is daarom voortdurend op zoek naar andere vormen van mobiliteit. Neem bijvoorbeeld de elektrische S-A1, een kruising tussen een helikopter en een auto, die Hyundai in 2020 onthulde. Dergelijke vliegende auto’s moeten natuurlijk ook kunnen opstijgen en landen en daarvoor is nu Air-One® van Urban Air Port® bedacht.

Winnend project in Britse wedstrijd

Air-One® van Urban Air Port® is als winnend project uit de bus gekomen in een Britse wedstrijd genaamd Future Flight Challenge. Het project is een schets van een toekomstige (lucht)haven waar meerdere vormen van elektrische en stedelijke mobiliteit samenkomen.

Air-One® is een hub voor elektrische luchtvaartuigen die verticaal kunnen opstijgen en landen om personen en goederen van en naar binnensteden te transporteren. De (lucht)haven is uiteraard ook toegankelijk voor allerlei andere soorten elektrische voertuigen.

De grote betrokkenheid van Hyundai bij het project sluit aan bij de plannen die het al heeft met elektrische luchtvaartmobiliteit. Zo kun je de elektrische S-A1 het best vergelijken met een vliegende auto die geen start- of landingsbaan nodig heeft om op te stijgen of te landen.

Kruissnelheden tot 290 km/u

De S-A1 stijgt en landt verticaal, haalt kruissnelheden tot 290 km/u (op een hoogte van 300 tot 600 meter) en kan vluchten maken van maximaal 100 kilometer ver. De batterijen zijn binnen vijf tot zeven minuten volledig op te laden.

De diverse rotors en propellers van de S-A1 worden elektrisch aangedreven en produceren veel minder geluid dan een gewone helikopter. Er is plaats voor vier passagiers en een piloot. In 2028 zou Hyundai een dergelijk elektrisch luchtvaartuig in de markt kunnen zetten.

In- en uitstappen doen reizigers op zogenoemde hubs, zoals dus de beoogde Urban Air Port® Air-One®. Daar kunnen ze de reis naar hun eindbestemming vervolgen in Purpose Built Vehicles (PBV’s): autonoom rijdende taxi’s.

1,2 miljoen Britse pond voor winnaar

Voor de realisatie van de eerste Urban Air Port® Air-One® in Coventry, Groot-Brittannië, eind dit jaar is nu een bedrag van 1,2 miljoen Britse pond beschikbaar gesteld door Future Flight Challenge. Het is de prijs die de winnaar van deze wedstrijd krijgt.

Het project kan verder rekenen op een bijdrage van 125 miljoen pond van het Britse Industrial Strategy Challenge Fund en er wordt nog 175 miljoen pond verwacht vanuit de industrie. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen