iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Legende Sébastien Loeb komt rallyteam versterken

Het rallyteam van Hyundai krijgt versterking van Sébastien Loeb. De Fransman kun je gerust een levende legende noemen: hij werd in zijn glansrijke carrière al negen keer wereldkampioen in het FIA World Rally Championship. Bij het rallyteam van Hyundai wordt Sébastien Loeb ploegmaat van de Belgische vice-wereldkampioen Thierry Neuville.

Vorig jaar reed Sébastien Loeb een beperkt rallyprogramma voor Citroën. Met succes, want hij won onder meer de Rally van Catalonië. Het was zijn eerste rally-overwinning sinds 2013, maar wel alweer de 79ste zege in totaal. De afgelopen jaren hij ook actief in het WTCC, in de World RX en in de Dakar.

Sébastien Loeb zal volgend seizoen zes races te bewonderen zijn in een rallyauto Hyundai i20 WRC.

Eerste race: Rally van Monte Carlo

Sébastien Loeb tekent voor twee jaar bij het rallyteam van Hyundai. Hij rijdt in totaal zes races, te beginnen in Monte Carlo. De Fransman zal zijn Hyundai i20 WRC delen met de Spanjaard Dani Sordo, die de overige rally's voor zijn rekening neemt. Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen rijden in 2019 alle rally’s.

Hereniging na acht jaar

Voor Sébastien Loeb en Dani Sordo betekent de samenwerking een hereniging na acht jaar. Van 2007 tot 2010 waren de twee al teamgenoten bij Citroën. Sordo verbond zich voor nog een seizoen aan Hyundai. Daarmee gaat hij zijn zesde jaar in als rallyrijder bij het succesvolle team.

Hoofdfoto: Sébastien Loeb (links) en Dani Sordo worden in 2019 ploeggenoten bij het rallyteam van Hyundai.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen