iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Deze kunstenaars lieten zich inspireren door het design van de BAYON

De Hyundai BAYON is een bijzondere auto. Zó bijzonder dat we kunstenaars uit heel Europa hebben gevraagd om zich te laten inspireren door deze gloednieuwe auto. Speciaal voor de onthulling van de BAYON maakten zij creaties waarin het design van de compacte SUV – al dan niet abstract – naar voren komt. En de resultaten zijn verbluffend.

De werken van de kunstenaars hebben allemaal raakvlakken met karakteristieke designelementen van de BAYON. Zo liet Vincent de Boer zich inspireren door het unieke front van de BAYON. De Nederlandse kunstenaar experimenteert graag met kalligrafie, grafisch design en typografie.

Het kunstwerk van Vincent de Boer

‘Inspiratie is overal, als je er maar oog voor hebt’, aldus Vincent de Boer. ‘De Hyundai BAYON heeft aan de voorzijde een detail dat nóg meer opvalt als je er maar dicht genoeg bij staat.’ Bekijk hieronder de creatie van Vincent de Boer en maak kennis met de andere acht kunstenaars.

De Nederlandse kunstenaar Vincent de Boer liet zich inspireren door het unieke front van de Hyundai BAYON.

Jan Gemrot (Tsjechië)
De Tsjechische kunstenaar liet zich inspireren door de pijlvormige achterlichten van de BAYON. Het resultaat is een kunstwerk met levendige kleuren

Guido Zimmermann (Duitsland)
De aandrijflijn inspireerde Guido tot het creëren van een driedimensionaal houten sculptuur met galopperende paarden en vormen van de BAYON.

Nathaniel Rackowe (Engeland)
De in Londen gevestigde kunstenaar concentreerde zich op de brede grille van de BAYON en creëerde een lichtsculptuur met lagen die in elkaar grijpen.

Camilla Alberti (Italië)
Camilla maakt bijzondere creaties van industrieel afval. Haar kunstwerk is geïnspireerd op de ingewikkelde patronen in de grille van de BAYON.

Nuria Toll (Spanje)
Nuria maakt enorme stedelijke muurschilderingen in haar thuisstad Barcelona en werd geïnspireerd door de pijlvormige koplampen van de BAYON.

Soyhan Baltacı (Turkije)
Soyhan speelt graag met de elementen ruimte, mensen en natuur en maakte een landschapsschilderij van de motoronderdelen en andere details van de auto.

Pola Augustynowicz (Polen)
De BAYON inspireerde Pola om een abstract kunstwerk te maken waarin bepaalde elementen worden gecombineerd tot een puzzelachtige compositie.

Bahar (Frankrijk)
Net als de naam van de auto – BAYON – liet de Franse kunstenaar Bahar zich inspireren door de kleurrijke stad Bayonne in het zuidwesten van Frankrijk.

Bekijk alle 9 kunstwerken

De creaties van de negen kunstenaars vind je hieronder. Klik op de pijltjes of veeg opzij om alle kunstwerken te kunnen bekijken. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rond de BAYON? Meld je dan aan voor de speciale digitale Hyundai BAYON-nieuwsbrief.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen