iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

The sky is the limit – Hyundai stapt in drones

Ooit hebben we er een heerlijke 1 aprilgrap mee uitgehaald: drones die spiksplinternieuwe Hyundai’s door de lucht afleveren bij hun nieuwe eigenaar. Zo ver zal het waarschijnlijk wel nooit komen, maar dat de mogelijkheden met drones ongekend zijn staat als een paal boven water. En Hyundai wil die mogelijkheden met beide handen aangrijpen.

Hyundai onderzoekt samen met Top Flight de mogelijkheden voor zakelijk gebruik van drones.

Commercieel transport door de lucht

Bijvoorbeeld voor onbemand commercieel transport door de lucht. Om dat mogelijk te maken werkt Hyundai samen met Top Flight Technologies. Dat is een Amerikaanse startup die gespecialiseerd is in hybride-elektrische aandrijving voor onbemande luchtvaartuigen. Hyundai onderzoekt samen met Top Flight de mogelijkheden voor zakelijk gebruik van drones.

Hyundai marktleider elektrisch rijden

De samenwerking met Top Flight past bij Hyundai’s streven om een leidende positie te hebben op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. Wat betreft elektrisch rijden is Hyundai al marktleider. Zo hebben we met de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric en de waterstofauto NEXO drie uitgesproken duurzame modellen in huis.

Ontdek elektrische Hyundai’s

V.l.n.r.: de Hyundai IONIQ Electric, de waterstofauto Hyundai NEXO en de Hyundai KONA Electric.

Drones tot wel twee uur in de lucht

Het hybride-elektrische aandrijfsysteem dat Top Flight heeft ontwikkeld, is belangrijk voor de toekomstplannen van Hyundai voor onbemand goederenvervoer door de lucht. Het maakt langere vluchten en zwaardere ladingen mogelijk. Drones van Top Flight kunnen tot wel twee uur in de lucht blijven terwijl ze een lading van vier kilogram vervoeren.

Markt voor drones sterk in opkomst

Top Flight Technologies is opgericht in 2014 en specialiseert zich in hybride-elektrische aandrijving en volledig autonome technologie voor drones. Het bedrijf heeft een lange lijst van belangrijke partners in onder meer de luchtvaart-, transport- en agrarische wereld. De markt voor drones is wereldwijd sterk in opkomst. Tegen 2026 is de verwachte omzet op die markt zo’n 20 miljard euro.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen