iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Sonata: ons eerste hybride-model op zonne-energie

Een auto die zijn batterij oplaadt op zonne-energie, óók tijdens het rijden? Dat is de Sonata Hybrid, Hyundai's eerste hybride-model op zonne-energie.

Dankzij het Solar Roof Charging systeem kan de batterij van de Hyundai Sonata zelfs tijdens het rijden opladen. Silicone zonnepanelen op het dak van de auto wekken energie op, een omvormer zet de zonne-energie om naar een voltage om de batterij op te laden. Vooralsnog vervult het systeem een ondersteunende rol in het opladen van de batterij, die afhankelijk van de omstandigheden tussen de 30 en 60 procent met zonne-energie opgeladen kan worden.

Slimme software

Slimme software die zorgt voor een 30 procent kortere schakeltijd en zeer soepel overschakelen: de Hyundai Sonata Hybrid krijgt als eerste auto ter wereld ook Active Shift Control (ASC) transmissietechnologie. Deze technologie werd speciaal ontwikkeld om qua efficiency en rijdynamiek het optimale te halen uit de hybride-aandrijving. Het is ook het eerste model van Hyundai met een ‘Digital Key’ functie, die je activeert via een smartphone app.

Zonnepanelen op andere modellen

De nieuwe Sonata is al leverbaar in Korea en komt binnenkort ook in Noord-Amerika op de markt. Hyundai heeft momenteel nog geen plannen om de verkoop van dit model naar de Europese markt uit te breiden, maar bekijkt wel de mogelijkheid om dit bijzondere Solar Roof Charging systeem op andere modellen beschikbaar te maken.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van dit soort bijzondere technologieën? Meld je dan aan voor de gratis digitale Hyundai e-Nieuwsbrief!


Inschrijven e-Nieuwsbrief

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen