iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai met IONIQ 5 N op recordjacht in Pikes Peak International Hill Climb

Dat Hyundai terugkeert naar de Pikes Peak International Hill Climb, ook wel The Race to the Clouds (de race naar de wolken), was al bekend, maar nu heeft Hyundai ook onthuld met welke auto’s het aan de start verschijnt. Aan de legendarische heuvelklim doen vier exemplaren van de spectaculaire elektrische sportauto IONIQ 5 N mee. Dat belooft dus spanning en sensatie!

De Pikes Peak International Hill Climb wordt sinds 1916 verreden en vindt dit jaar plaats op 23 juni. Van de 650 pk sterke IONIQ 5 N wordt veel verwacht. De 100% elektrische sportauto gaat op jacht naar het parcoursrecord in de nog vrij nieuwe categorie Elektrische productie-SUV’s en de twee bestuurders zijn Paul Dallenbach en Ron Zaras. Dallenbach is elfvoudig winnaar van de Pikes Peak International Hill Climb en vestigde in 1993 een overall-record in de spectaculaire heuvelklim.

Hyundai verschijnt met vier exemplaren van de elektrische sportauto IONIQ 5 N aan de start van de Pikes Peak International Hill Climb.

Bucketlist

Ron Zaras is een mediapersoonlijkheid in de Verenigde Staten en debuteert in de Pikes Peak International Hill Climb. Hyundai biedt hem de gelegenheid te laten zien hoe een ‘gewone’ autosportliefhebber zich voorbereidt op zijn deelname aan de heuvelklim. ‘Ik ben een groot autosportfan en deelnemen aan Pikes Peak staat al enorm lang op mijn bucketlist’, aldus Zaras. ‘Het is een enorme eer mee te mogen doen in een IONIQ 5 N en mijn ervaringen met het grote publiek te delen.’

De twee andere deelnemende Hyundai’s aan de roemruchte heuvelklim zijn aangepaste versies van de IONIQ 5 N. Beide exemplaren zullen voor het eerst te zijn tijdens de 24 uur van de Nürburgring (30 mei), een langeafstandsrace voor sportauto’s die jaarlijks op het beroemde circuit in Duitsland wordt gehouden. Een van de bestuurders van de aangepaste IONIQ 5 N is rallyrijder Dani Sordo. De Spanjaard maakt sinds 2014 deel uit van het rallyteam van Hyundai en is met bijna tweehonderd WK-rally’s achter zijn naam een zeer ervaren coureur.

Met 650 pk (478 kW) is de IONIQ 5 N de krachtigste elektrische sportauto van Hyundai ooit.

156 scherpe bochten

Pikes Peak is een 4.301 meter hoge berg nabij de Rocky Mountains, in de buurt van Colorado Springs in de Verenigde Staten. Dit jaar is het voor de 102e keer dat de beroemdste heuvelklim ter wereld wordt gehouden. De finish ligt bovenop de majestueuze berg en om daar te komen moeten de coureurs 19,99 kilometer afleggen met verspreid over het parcours maar liefst 156 scherpe bochten. Onderweg krijgen de deelnemers te maken met ijle lucht en daarnaast kan de temperatuur tussen start en finish enorm variëren.

De IONIQ 5 N is de krachtigste elektrische sportauto van Hyundai ooit. De beide elektromotoren leveren een vermogen tot 609 pk (448 kW) onder normale omstandigheden en zelfs tot 650 pk (478 kW) met ingeschakelde N Grin Boost. Zijn actieradius bedraagt tot maar liefst 448 km (volgens WLTP). Net als de IONIQ 5 en de IONIQ 6 is de IONIQ 5 N gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai, wat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.


Ontdek de IONIQ 5 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen