iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ Electric schittert in triotest ANWB

'Wat me opviel is dat de Hyundai toch wel je beste vriend is hoor, als elektrische auto', aldus Frank Buma van de ANWB. Dát is nog eens een compliment. Samen met de Nissan LEAF en de Volkswagen e-Golf schitterde de IONIQ Electric in een triotest, zoals je in de video hieronder kunt zien. Drie keer raden wie er als winnaar uit de bus kwam? Juist, de IONIQ Electric! Wij zetten de meest opmerkelijke quotes voor je op een rij.

Lees hier de volledige triotest

Premium

Dat wil zeggen: er zit verder weinig extra op, want alles wat je hartje begeert, zit al standaard op die Premium uitvoering.

Wisselgeld

Sterker nog: voor het wisselgeld dat je overhoudt als je de Hyundai zou kiezen en niet de Nissan, kun je zelfs nog voor een uitvoering kiezen waarbij je standaard een thuisaansluiting krijgt, én 5 jaar gratis onderhoud.

Beste vriend

Wat wel opviel is dat de Hyundai toch wel je beste vriend is hoor, als elektrische auto. Want hij is voorzien van allerlei zaken waar je maar wat blij mee bent met deze temperaturen. Hij heeft de kleinste batterij, maar dat betekent dat-ie aan een snellaadpunt het snelst weer vol is. Binnen een half uurtje volle lading en hupsakee, kortste weg naar huis.

Spaarstand

Alle drie de auto's hebben spaarstanden, maar de Hyundai is de enige waarbij je zelf kan bepalen hoe Spartaans het wordt aan boord. Doe je in de Volkswagen je spaarstand aan, gaat de verwarming uit. In de Hyundai kan je gewoon zelf bepalen, met een mooi menu-tje, of je dat wil of niet.

Verwarming

De Hyundai is ook de enige auto die een speciale functie heeft waarbij alleen de ruimte om de bestuurder wordt verwarmt. En dat is heel prettig wanneer er verder niemand in de auto zit.

Eindoordeel

Weliswaar is de IONIQ niet zo verfijnd als de LEAF, maar hij biedt wel de meest betrouwbare actieradius, hij heeft de snelste laadtijd, hij beschikt ook nog eens over talrijke instelmogelijkheden waar je als elektrisch rijder heel erg vrolijk van wordt. Het is dus van deze drie de betere EV, en dan is-ie nog voordeliger ook.

Ontdek de Hyundai IONIQ Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen