iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dé auto voor lange mensen: Hyundai i30 Wagon!

Je bent (heel erg) lang en zwaar en je zoekt een auto waarin je ondanks je gewicht en je twee meter-plus toch lekker kunt zitten. Waarvoor kies je dan? Als het aan Rob Bruintjes ligt wordt het de Hyundai i30 Wagon. En Rob kan het weten, want met zijn 2.21 meter staat hij te boek als de langste autojournalist ter wereld.

Foto: Initiatiefnemer Rob Bruintjes van OpMaat (2.21 meter) reikt de award uit aan Hyundai-directeur Ronald Dubbelman (1.87 meter).

Bovendien is Rob Bruintjes de – letterlijk en figuurlijk – grote man achter OpMaat, het magazine van en voor extra lange en zware mensen in Nederland. Zijn redactie koos uit maar liefst twintig verschillende auto’s de Hyundai i30 Wagon als beste en ruimste auto van 2017.

Hyundai i30 Wagon verslaat 20 concurrenten

In de strijd om deze eervolle titel versloeg de Hyundai i30 Wagon concurrenten als de Opel Crossland X, Citroen C4 Grand Picasso, Renault Capture, Fiat Tipo, Suzuki Swift, Peugeot 2008, KIA Niro, Toyota C-HR, Skoda Kodiaq, Renault Grand Scénic en Ford Kuga.

Foto: De Hyundai i30 wagon meet 4.585 meter en heeft een bagageruimte van 602 liter (VDA 211) en 1.650 liter (VDA 214) met neergeklapte achterbank.

Met een gemiddelde lengte van 1.84 meter (mannen) en 1.71 meter (vrouwen) zijn Nederlanders de langste mensen van de wereld. Extra lange mensen (vanaf een lengte van 1.95 meter mannen en 1.85 vrouwen) hebben volgens Rob Bruintjes vaak problemen wat betreft vervoer. ‘Reizen, vooral in een vliegtuig maar ook met de auto, is voor hen vaak een groot probleem.’

Veel ruimte en het gebruiksgemak

Lange mensen beoordelen auto’s anders dan ‘gebruikelijk’. Rob Bruintjes: ‘Wij hebben auto’s niet alleen beoordeeld op design en zuinigheid, maar we hebben vooral gekeken naar zaken als gebruiksgemak, binnenruimte en de verhouding prijs/kwaliteit. De Hyundai i30 Wagon valt positief op door de ruimte en het gebruiksgemak.’

Foto: Behalve de Hyundai i30 Wagon kreeg ook de Hyundai i30 N de goedkeuring van Rob Bruintjes. De hot hatch is er in twee uitvoeringen: met 250 pk en met 275 pk.

‘Opvallend is dat een gemiddeld lang persoon prima achterin kan zitten, zelfs als de voorste stoelen volledig naar achteren zijn geschoven.’ Na een beoordeling op alle punten, waaronder ook de interieurbreedte, in- en uitstappen, voet- en beenvrijheid, emotionele beleving én ‘space for money’, rolde de Hyundai i30 Wagon als beste uit de bus.

Test zélf de Hyundai i30 Wagon

Nieuwsgierig geworden naar de ruime Hyundai i30 Wagon? Kom hem gewoon eens uitproberen. Er is altijd wel een Hyundai-dealer bij jou in de buurt. Je bent van harte welkom voor een gratis proefrit!

Ik wil graag proefrijden

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen