iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai i20 is vernieuwd en klaar voor de toekomst

De Hyundai i20 ken je natuurlijk van onze bekende i-range. Hiertoe behoren ook de i10 en de i30, stuk voor stuk modellen die staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak en zeer succesvol zijn in Europa. Na de Hyundai i10 is nu ook de Hyundai i20 vernieuwd. Zo kreeg hij een nog moderner design, nog meer connectiviteitsmogelijkheden en nog meer nog meer Smart Sense-veiligheidsvoorzieningen.

De vernieuwde Hyundai i20 krijgt opvallende Z-vormige LED-achterlichten.

Z-vormige LED-achterlichten

Uiteraard vallen de vernieuwingen aan de buitenzijde als eerste op. Zoals de hertekende voorbumper en grille met sportieve designelementen, maar ook de nieuwe achterbumper en de opvallende Z-vormige LED-achterlichten. De stoere uitstraling van de Hyundai i20 wordt verder versterkt door nieuw ontworpen 16-inch en 17-inch lichtmetalen wielen.

Dankzij de lage daklijn en de lange wielbasis behoudt de Hyundai i20 zijn sportieve uitstraling en vanwege zijn aerodynamische carrosserie ging de luchtweerstand nog verder omlaag. Dat zorgt niet alleen voor een verbeterd rijgedrag, maar ook voor een lager brandstofgebruik.

De vernieuwde Hyundai i20 met hertekende voorbumper en grille.

Veel binnenruimte

Hoewel de vernieuwde Hyundai i20 compact oogt, biedt hij veel binnenruimte. De bagageruimte heeft met de achterbankleuning rechtop een inhoud van maar liefst 352 liter, met de achterbankleuning neergeklapt wordt dat 1.165 liter. De vernieuwde Hyundai i20 is verkrijgbaar met keuze uit acht carrosseriekleuren.

Hyundai rust de vernieuwde Hyundai i20 uit met de nieuwste connectiviteitsfuncties. Het model is geüpgraded met – standaard – een 4,2-inch LCD-instrumentencluster, een C-USB-poort, eCall van de tweede generatie (op basis van het 4G-netwerk) en Over-The-Air (OTA) kaartupdates. Gebleven zijn aantrekkelijke features zoals het optionele 10,25-inch digitale instrumentencluster en de 10,25-inch touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto.

Dankzij de lage daklijn behoudt de vernieuwde Hyundai i20 zijn sportieve uitstraling.

Uitgebreid veiligheidspakket

Bovendien is de vernieuwde Hyundai i20 voorzien van het zeer uitgebreide veiligheidspakket Hyundai Smart Sense, waarmee de auto voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen. Nóg meer Smart Sense-veiligheidsvoorzieningen zijn nu standaard, zoals Forward Collision-avoidance Assist (FCA) met voetganger- en fietserherkenning.

Onder de motorkap van de vernieuwde Hyundai i20 bevindt zich een 1.2 MPI-motor met 61,6 kW (84 pk) of een geavanceerde aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie en 1.0 T-GDi-motor met 73,5 kW (100 pk) of 88,2 kW (120 pk). Het 48-volt mild hybrid-systeem draagt bij aan een vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Vertrouwd in de vernieuwde Hyundai i20 zijn het optionele 10,25-inch digitale instrumentencluster en de 10,25-inch touchscreen.

Productie in fabriek in Izmit

De productie van de vernieuwde Hyundai i20 start naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 in de fabriek van Hyundai in Izmit, Turkije. Meer details voor de Nederlandse markt (gamma, prijzen en datum van opening orders) worden in een later stadium bekendgemaakt.

Op de hoogte blijven van het nieuws rond de vernieuwde Hyundai i20? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen