iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Glansrijke 1-2-3 finish voor rallyteam Hyundai

Op Hyundai Motorsport stond in de Rally van Griekenland geen maat. Alle treden van het podium werden bezet door het fabrieksteam van Hyundai Motorsport, met helemaal bovenaan het ereschavot Thierry Neuville. De Belg won in Griekenland zijn eerste rally van het seizoen, vóór zijn teamgenoten Ott Tänak (tweede) en Dani Sordo. Bekijk hieronder de spectaculaire review.

Zestiende zege in carrière

Voor Thierry Neuville was het zijn zestiende zege in zijn carrière. Op de voorlaatste dag zag hij de ene na de andere concurrent wegvallen. Vooral de combinatie van warmte en stof eiste zijn tol bij veel rallyrijders. Onder andere WK-leider Kalle Rovanperä moest capituleren. Hij botste tegen een boom en moest de strijd staken.

Met nog drie rally’s te gaan in het WK is de spanning in het klassement weer terug. Na twee overwinningen op rij eindigde Ott Tänak in zijn Hyundai i20 N Rally1 nu keurig als tweede, waardoor hij de achterstand op Kalle Rovanperä wederom verkleinde. Het verschil tussen de twee titelkandidaten bedraagt nog 53 punten.

Uitslag Rally van Griekenland

1. Thierry Neuville (Hyundai)
2. Ott Tänak (Hyundai)
3. Dani Sordo (Hyundai)
4. Pierre-Louis Loubet
5. Craig Breen

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 207 punten
2. Ott Tänak (Hyundai) 154 punten
3. Thierry Neuville (Hyundai) 131 punten
4. Elfyn Evans 116 punten
5. Takamoto Katsuta 100 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 404 punten
2. Hyundai 341 punten
3. M-Sport Ford 214 punten

Thierry Neuville van Hyundai Motorsport won in Griekenland zijn eerste rally van het seizoen, vóór zijn teamgenoten Ott Tänak en Dani Sordo.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen