iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Extra waterstoftankstation in Hoofddorp geopend

Op 13 oktober heeft Shell haar eerste waterstofvulpunt geopend in Nederland in Den Ruygenhoek nabij Hoofddorp langs rijksweg A4. Automobilisten met een Hyundai NEXO kunnen hier vanaf deze datum hun voertuig voltanken met waterstof. Let op: vanwege tests zal het vulpunt af en toe niet beschikbaar zijn. Via de H2.Live app is het mogelijk de status van het vulpunt te checken.

Dit waterstoftankstation is onderdeel van het consortium H2Benelux, waarin Shell samen met Total, het Belgische Colruyt, Rijkswaterstaat en Stichting Waterstofnet in totaal acht waterstoftankstations gaat realiseren. Shell neemt drie stations voor haar rekening, twee ervan in Nederland en een in Luxemburg. Colruyt bouwt er drie in Belgiƫ en Total twee in Nederland. Den Ruygenhoek Hoofddorp is het eerste waterstoftankstation van Shell in Nederland.

Hyundai is een van de meest innovatieve autofabrikanten ter wereld en streeft naar een leidende rol op het gebied van elektrische mobiliteit met batterij-elektrische en waterstof-elektrische voertuigen en geƫlektrificeerde hybride-modellen. Rijders van de Hyundai NEXO kunnen vanaf nu terecht bij dit nieuwe waterstoftankstation, dat zich op een strategische plek bevindt.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen