iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De pixels in de IONIQ 6 – uniek en herkenbaar

Behalve een supergestroomlijnd design is er nog iets dat meteen opvalt aan de IONIQ 6: zijn pixelverlichting. Kleine, vierkante, futuristische led-lampjes – Hyundai noemt het Parametric Pixels – die samen voor de karakteristieke verlichting van de elektrische Hyundai zorgen.

De Hyundai IONIQ 6 telt ruim 700 pixels. Je vindt ze onder meer in de achterspoiler.

Ruim 700 pixels

Wist je dat de IONIQ 6 ruim 700 van die pixels telt? Je vindt ze op diverse plaatsen in het interieur en exterieur, zoals de koplampen, de achterlichtblokken, de achterspoiler, de onderste sensoren vooraan, de afwerking van de ventilatieroosters en de indicator op de middenconsole.

Ook op het stuurwiel zien we de pixelverlichting – 4 op een rij – terug. Deze speciale 4-dot Interactive Pixel Lights geven informatie over onder meer de rijmodus en de laadstatus. Ze zorgen voor een nog intuïtievere interactie tussen de bestuurder en de auto en dat komt de veiligheid natuurlijk ten goede.

Ontdek de IONIQ 6

De 4-dot Interactive Pixel Lights op het stuurwiel van de Hyundai IONIQ 6 geven informatie over onder meer de rijmodus en de laadstatus.

Pixel-designtaal 600 jaar oud

De parametrische pixel is een belangrijk designdetail in de IONIQ 5 en IONIQ 6. Waar beide auto’s uiterlijk als dag en nacht van elkaar verschillen, zorgt de pixel voor herkenbaarheid en samenhang. Wist je dat parametrische pixel-designtaal van de IONIQ 5 en IONIQ 6 maar liefst 600 jaar oud is?

Dat zit zo: het Koreaans is een van de weinige talen ter wereld, zo niet de enige taal, met de pixel in het alfabet. De Hangul-letter “mium” is de perfecte pixel. Je zou dus kunnen stellen dat toen koning Sejong rond 1.400 het Hangul-alfabet ontwikkelde, hij een deel van onze designtaal creëerde.

Ontdek de IONIQ 5

De Hyundai IONIQ 7 bevindt zich nu nog in de ontwerpfase en bestaat vooralsnog als concept car, getiteld SEVEN.

Ook pixels in de IONIQ 7

Die unieke parametrische pixel-designtaal zien we straks ook terug in de IONIQ 7, het derde model in de IONIQ reeks. De IONIQ 7 bevindt zich nu nog in de ontwerpfase en bestaat vooralsnog als concept car met de naam SEVEN. Het is een grote SUV met een futuristische uiterlijk en lounge-achtig interieur.

Net als bij de IONIQ 5 en IONIQ 6 zien we de kenmerkende pixel-designtaal overal terug in SEVEN. Benieuwd hoe de IONIQ 7 er straks definitief uit gaat zien? Houd dan deze blog goed in de gaten. Of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai, dan mis je helemaal niets.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen