iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit zijn de eerste foto’s van de nieuwe KONA

De Hyundai KONA krijgt een opvolger en wij tonen je alvast de foto’s van de gloednieuwe compacte SUV. Wat vooral opvalt is dat de nieuwe KONA behoorlijk groter is dan zijn voorganger. En net als de zeer succesvolle eerste generatie zal de compacte SUV verkrijgbaar zijn met keuze uit verschillende aandrijflijnen.

De nieuwe Hyundai KONA is behoorlijk groter dan zijn voorganger.

Keuze uit verschillende versies

De nieuwe KONA komt er onder meer als EV (volledig elektrisch), HEV (hybride-elektrisch) en als sportieve N Line. Alle versies delen dezelfde architectuur, maar hebben elk hun eigen onderscheidende, futuristische styling.

Om meer leefruimte in het interieur te bieden, is de nieuwe KONA ten opzichte van de vorige generatie met 150 mm gegroeid tot een lengte van 4.355 mm. Hij is ook 25 mm breder en de wielbasis is met 60 mm gegroeid.

De nieuwe KONA komt er onder meer als EV (volledig elektrisch), HEV (hybride-elektrisch) en als sportieve N Line.

Ontwikkeld vanuit de EV-variant

Anders dan veel andere modellen die met uiteenlopende aandrijflijnen leverbaar zijn, is de nieuwe KONA ontwikkeld vanuit de EV-variant. Deze onconventionele benadering maakte het mogelijk om denkend vanuit de nieuwste technologie het design te maken – eerst voor de elektrische versie en vervolgens voor de overige versies.

Het dynamische design van de nieuwe KONA is geaccentueerd met stoere randen rond de wielkasten, die doorlopen rond de verlichting voor en achter. Dat is ook een verwijzing naar het solide karakter en onderstel van de KONA.

De nieuwe Hyundai KONA valt op door een accentlijn die rond de gehele achterzijde van de auto doorloopt.

Accentlijn rond de gehele achterzijde

Overal op de nieuwe KONA komen parametrische oppervlakken voor. De scherpe diagonale vouw over de flanken verbindt de satijn-verchroomde taillelijn met de spoiler. Daardoor ontstaat een accentlijn die rond de gehele achterzijde van de auto doorloopt.

Elke aandrijfvariant heeft zijn eigen styling. De volledig elektrische KONA is voorzien van pixelaccenten op de grille en de achterbumper. Ook valt hij op door een op pixels geïnspireerd design voor de lichtmetalen wielen.

De nieuwe Hyundai KONA biedt meer leefruimte in het interieur.

Meer leefruimte in het interieur

De nieuwe Hyundai KONA biedt meer leefruimte in het interieur. Dat is voorzien van praktische functies voor uiteenlopende lifestyles en zorgt daarmee voor een optimale rijervaring.

De Curve-less Bench Seat achterin accentueert het 21e-eeuwse ‘urban’ design van de nieuwe KONA. Deze zit- en leefruimte biedt een unieke reiservaring, maximale bruikbaarheid en optimaal comfort en gemak. Achter deze achterbank bevindt zich een extra grote bagageruimte.

De komende maanden onthult Hyundai meer details over de geheel nieuwe KONA.Meer over de nieuwe KONA

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen