iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De 5 belangrijkste highlights van de nieuwe KONA Electric

Er kan er maar een de beste zijn en dat is de KONA Electric. Jarenlang was hij de bestverkochte compacte elektrische SUV van Nederland en nu krijgt deze uitblinker een opvolger. Gaat de nieuwe KONA Electric het succes van zijn voorganger evenaren, of misschien zelfs overtreffen? Het zou zomaar kunnen, want de compacte SUV is in alle opzichten gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Wij hebben de belangrijkste highlights voor je op een rijtje gezet (lees verder onder de foto).

De nieuwe Hyundai KONA Electric is de ruimste in zijn klasse. Daarin is het riant zitten.

1. Riant zitten

Natuurlijk is de nieuwe KONA Electric groter dan zijn voorganger, maar de groei die deze gigant doormaakte is bepaald niet kinderachtig. Onder meer dankzij een 60 mm langere wielbasis is de nieuwe KONA Electric zelfs de ruimste in zijn klasse. Voorin zit je als een vorst en achterin geniet je van 77 mm meer beenruimte en 11 mm meer hoofdruimte. Ook de schouderruimte op de tweede zitrij is met 1.402 mm de grootste in zijn klasse.

De elektrische actieradius van de Hyundai KONA Electric bedraagt 514 kilometer (volgens WLTP).

2. Lekker ver

In de KONA Electric (65,4 kWh-batterijpakket) kom je hartstikke ver, tot maar liefst 514 kilometer (volgens WLTP). Dat is van Utrecht naar Groningen en terug … en dan nóg keer naar Groningen! Overigens kun je voor alleen een retourtje Utrecht-Groningen ook uit de voeten met de KONA Electric met 48,4 KWh-batterijpakket. Die heeft een rijbereik van 377 kilometer. Ben je door je stroom heen, dan laad je hem aan een snellader in slechts 41 minuten weer op van 10 tot 80 procent.

Met de Vehicle-to-Load-functie in de Hyundai KONA Electric kun je elektrische apparaten van stroom voorzien, zoals je elektrische skateboard.

3. Stroom tappen

Ooit weleens op een camping gestaan zonder stroomvoorzieningen, of met een verlengsnoer die net niet lang genoeg was? Dan is het fijn met de KONA Electric te zijn, want die heeft een superhandige Vehicle-to-Load-functie (V2L). Daarmee kun je overal waar je maar wilt, zelfs in de middle of nowhere, elektrische apparaten van stroom voorzien. Zoals een waterkoker, een televisie, je elektrische skateboard, maar ook een elektrische scooter of – je zult hem maar bij je hebben – een strijkijzer.

Met de Hyundai Digital Key 2 Touch ontgrendel en vergrendel je de KONA Electric met je smartphone.

4. Sleutel vergeten

O jee, sleutel vergeten. Geen nood, want met de Hyundai Digital Key 2 Touch ontgrendel en vergrendel je de KONA Electric door gewoon jouw smartphone tegen de deurgreep van het bestuurders- of bijrijdersportier te houden. Het systeem maakt gebruik van NFC-technologie (Near Field Communication). Dat is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van ongeveer tien centimeter.

De prijzen van de nieuwe Hyundai KONA Electric beginnen bij € 39.995.

5. Scherp geprijsd

Bij een aantrekkelijke auto hoort natuurlijk een aantrekkelijke prijs. In het geval van de KONA Electric is dat € 39.995. Met deze vanafprijs komt de KONA Electric in aanmerking voor de overheidssubsidie SEPP van € 2.950. Dat betekent dat deze elektrische nieuwkomer verkrijgbaar is voor een nóg scherper bedrag. Ben je zakelijk rijder? Dan profiteer je van zeer aantrekkelijke leasetarieven. Benieuwd naar de prijs van jouw favoriete KONA Electric?


Bekijk alle prijzen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen