iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Daarom is Hyundai partner van het Van Gogh Museum

Auto’s en schilderijen zul je misschien niet zo snel met elkaar associëren, maar toch zijn er meer overeenkomsten dan je denkt. Achter elke auto schuilt immers ook een kunstenaar, iemand die met enkele pennenstreken de eerste contouren van het voertuig op papier zet en deze gaandeweg vormgeeft en tot leven brengt. Wellicht begrijp je nu wat beter waarom we bij Hyundai met bewondering naar Van Gogh kijken en al jaren partner zijn van het gelijknamige museum.

We gaan alweer het zevende jaar van onze samenwerking in en om dat te vieren stelt Hyundai enkele elektrische Hyundai’s ter beschikking aan het Van Gogh Museum: een IONIQ 5 en een KONA Electric. Voor de gelegenheid zijn beide exemplaren gehuld in de twee meest iconische meesterwerken van Vincent van Gogh: Amandelbloesem en Zonnebloemen.

Hyundai stelt deze IONIQ 5 en een KONA Electric ter beschikking aan het Van Gogh Museum.

Kennismaken met de schoonheid van kunst en design

Samenwerken met het Van Gogh Museum past helemaal in de visie van Hyundai om een breder publiek kennis te laten maken met de schoonheid van kunst en design. Meer weten?

Nieuwsbrief aanvragen

Waar het Van Gogh Museum een van de duurzaamste musea ter wereld wil worden, heeft Hyundai de ambitie om de groenste mobiliteitsprovider van de wereld te zijn. Met de twee volledig elektrische, in Van Goghs meesterwerken gehulde Hyundai’s, kan het museum mensen door het hele land inspireren met het leven en de kunst van Vincent van Gogh.

De Hyundai IONIQ 5 gehuld in een van de meest iconische meesterwerken van Vincent van Gogh, het schilderij “Amandelbloesem”.

Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day

De samenwerking wordt bekroond met de derde editie van de Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day later dit jaar. Op deze feestelijke dag worden activiteiten georganiseerd om doelgroepen, voor wie een bezoek aan een museum niet altijd vanzelfsprekend is, met de wereld van Vincent van Gogh in verbinding te brengen.

Zo werden de afgelopen jaren bij verschillende zorginstellingen in Nederland speciale workshoppakketten afgeleverd om ouderen een creatieve middag te bezorgen. De afgelopen editie, waarbij bewoners van Brabantse zorginstellingen werden verrast met een workshop ‘Schilder De aardappeleters’, zorgde voor hartverwarmende reacties.

Op de grote foto: Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum en JP Lee, president en CEO van Hyundai Motor Nederland, voor de Hyundai IONIQ 5 gehuld in “Amandelbloesem” (foto Jelle Draper).

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen