iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De RN30 in levenden lijve: wat een spierbundel!

Dit is hem dan, de Hyundai N Concept RN30! Ooit zo’n schoonheid gezien? Het is weliswaar nog een studiemodel, maar dat maakt hem niet minder indrukwekkend. Eerder al meldden wij dat de RN30 het ultra-sportieve broertje van de nieuwe Hyundai i30 is. Ziet u de gelijkenissen met onze nieuwe middenklasser? Bekijk de foto’s:

De Hyundai RN30 is geïnspireerd op de autosport en blikt vooruit op de high-performance N-modellen van Hyundai die binnen afzienbare tijd op de markt gaan komen. Volgens Albert Biermann, Head of Vehicle Test & High Performance Development bij Hyundai, belichaamt de RN30 het concept van een krachtige, high-performance auto met een dynamisch en sportief rijgedrag.

2.0-liter turbobenzinemotor
De RN30 wordt aangedreven door een 2.0-liter turbobenzinemotor met een grotere turbo voor maximale kracht tijdens intensief rijden. Om alle extra kracht te managen en de duurzaamheid van het blok te bevorderen, zijn de motorblokonderdelen gesmeed in plaats van gegoten. Het resultaat is een krachtbron met een vermogen van 279,5 kW (380 pk) en 451 Nm trekkracht.

Grote achterspoiler
De grote achterspoiler genereert downforce tijdens het rijden op hoge snelheid. De dakvin loopt over in de achterspoiler en zorgt voor een bijzondere look. Een grote diffuser achter, centraal geplaatste witte keramische dubbele uitlaatpijpen en forse 19-inch lichtgewicht wielen maken het dynamische karakter van de auto compleet.

Camera’s in elke A-stijl
Om manoeuvres op het circuit en de reacties van de bestuurder op beeld vast te kunnen leggen, zijn er camera’s met beeldstabilisatietechniek geplaatst in elke A-stijl. In de dakvin is een buitencamera geïntegreerd. Bestuurders kunnen op deze manier professionele beelden vastleggen en deze delen met vrienden.

Autosalon van Parijs 2016
Van 1 t/m 16 oktober kun je de Hyundai N Concept RN30 bewonderen op de Autosalon van Parijs 2016.

 

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen