iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

AutoRAI.nl: De i30 Fastback maakt een vuist naar de gevestigde orde

Hyundai heeft een duidelijke missie en is druk bezig om auto’s te ontwikkelen die ook de zintuigen prikkelen, zoals de i30 Fastback. Mooie woorden van AutoRAI.nl, een van de grootste autosites van Nederland. Met de i30 Fastback maakt Hyundai volgens AutoRAI.nl een statement in de middenklasse. Wij verzamelden de opvallendste quotes uit de autotest.

Design speelt bij Hyundai een grotere rol dan ooit. Kijk bijvoorbeeld naar de KONA en de NEXO. […] En dan komt het merk ook nog eens met de i30 Fastback: een sierlijke vijfdeurs met de achterzijde van een coupé.

Bij de i30 Fastback versie gaat het voorál om uitstraling. Met die vloeiende daklijn en geprononceerde spoiler die fraai in het achterwerk is geboetseerd en velgen die standaard een inch groter zijn.

Behalve de sportievere vormgeving is ook het onderstel van de Hyundai i30 Fastback aangescherpt. Het model staat een fractie lager bij de grond, de veren zijn iets stugger en de besturing een tikkie zwaarder.

De speelsheid in bochten is soms best vermakelijk, maar verder is het rijgedrag vrij neutraal. De i30 Fastback is niet uitgesproken sportief en legt eerder de nadruk op comfort.

De Hyundai i30 Fastback is een verrassende nieuwkomer in de middenklasse.

Het multimediasysteem met rechtopstaande touchscreen is goed bedienbaar en afleesbaar. Ook de algehele werking, de onmiddellijke reactie op veegbewegingen en de weergave van het systeem ervaren we als zeer prettig.

Wij rijden de 1.0 T-GDI. […] Met een vermogen van 120 pk en maximale trekkracht van 171 Nm die al bij 1.500 t/min geleverd wordt, kun je redelijk vlot meekomen, zonder dat je de motor flink in de toeren moet jagen.

De Hyundai i30 Fastback is een verrassende nieuwkomer in de middenklasse, dat kunnen we wel stellen. Het model maakt een vuist naar de gevestigde orde en bewijst dat Hyundai grote stappen maakt op de emotieladder.

De volledige test van de Hyundai i30 Fastback op AutoRAI.nl lees je hier.

Wat is jouw favoriete Hyundai i30?

Welke Hyundai i30 past het best bij jou? Behalve de elegante Hyundai i30 Fastback zijn er ook de allrounder Hyundai i30 Hatchback, de ruime Hyundai i30 Wagon en de super sportieve Hyundai i30 N. Stuk voor stuk auto’s met een eigen karakter. Welke kies jij?

Kies jouw favoriete Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen