iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Wordt de IONIQ 6 de opvolger van de IONIQ 5 als World Car of the Year?

Wie wordt de opvolger van de IONIQ 5 als World Car of the Year (WCOTY)? Wordt het een sportauto, een grote terreinwagen, of kiest de jury net als in 2021 en 2022 voor een elektrische auto als winnaar van deze prestigieuze award? In dat geval maakt de IONIQ 6 een heel goede kans. De elektrische sedan is een van de tien grote finalisten en heeft bovendien een nominatie op zak in de categorie 2023 World Electric Car of the Year.

De uitreiking van de 2023 World Car Awards vindt traditioneel plaats aan de vooravond van de New York International Auto Show (NYIAS). De autoshow wordt dit jaar gehouden van 7-16 april. Vorig jaar wees een onafhankelijke internationale jury van 102 experts uit 33 landen de IONIQ 5 aan als winnaar. In de finale van de 2022 World Car Awards liet de elektrische Hyundai maar liefst 28 concurrenten achter zich. De elektrische Hyundai eindigde bovendien als eerste in de categorieën World Electric Car en World Car Design.

De Hyundai IONIQ 6 is een van de finalisten in de verkiezing World Car of the Year 2023.

Tien kanshebbers 2023 WCOTY

Om in aanmerking te komen voor de titel World Car of the Year moeten er van het model wereldwijd minstens 10.000 exemplaren verkocht zijn. Daarnaast dient het model in ten minste vijf landen en op minimaal twee continenten verkrijgbaar te zijn. De allereerste uitreiking van de World Car Awards vond plaats in 2004. De tien finalisten (in alfabetische volgorde) voor de 2023-editie zijn:

  • Alfa Romeo Tonale
  • BMW 2 Reeks Coupé
  • BMW X1/iX1
  • Honda HR-V/ZR-V
  • Hyundai IONIQ 6
  • Kia Niro
  • Mazda CX-60
  • Mercedes C-Klasse
  • Nissan Ariya
  • Nissan 400Z
De Hyundai IONIQ 6 is het tweede model van IONIQ dat zich exclusief richt op 100% elektrische auto’s.

Gestroomlijnd design IONIQ 6

De IONIQ 6 is na de IONIQ 5 het tweede model van IONIQ, het gloednieuwe line-up-merk van Hyundai dat zich exclusief richt op 100% elektrische auto’s. Met zijn gestroomlijnde design, lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 en rijbereik tot 614 kilometer (volgens WLTP) is de IONIQ 6 de meest energie-efficiënte elektrische auto in zijn klasse.

De riante actieradius wordt mogelijk gemaakt door het speciale platform waarop de IONIQ 6 is gebouwd. Dit Electric Global Modular Platform (E-GMP) maakt opladen met zowel 400- als 800-voltinstallaties mogelijk, waarbij laden met 800 volt standaard is. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km.Ontdek de IONIQ 6

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen