iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

ANWB KampeerKampioen: ‘De Hyundai TUCSON is een zeer prettige trekauto’

Op zoek naar een goede trekauto voor jouw caravan of aanhanger? Maak dan vooral ook eens een proefrit in de nieuwe Hyundai TUCSON. Volgens het tijdschrift KampeerKampioen van de ANWB is de TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid een zeer prettige trekauto. En zijn uitstekende trekkwaliteiten dankt de SUV voor een belangrijk deel aan de moderne hybride-aandrijving. Wij verzamelden de opvallendste bevindingen uit de rijimpressie in ANWB KampeerKampioen (lees verder onder de foto).

Volgens het tijdschrift KampeerKampioen van de ANWB is de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid een zeer prettige trekauto.

Onze rit met de TUCSON ging voor een flink deel door de heuvels en dalen van de Posbank. De auto trekt de hellingen met het grootste gemak.

Op kruissnelheid is de benzinemotor gedempt aanwezig, met een geluidsniveau van 62 dBa loopt de Hyundai-SUV keurig in de pas met de concurrentie.

De rijbeleving is top. Het karakter van het onderstel is weliswaar tamelijk stevig, de stabiliteit in bochten en op spoorvorming is geweldig. […] De besturing is tamelijk direct.

De handrem met Autohold-functie lost keurig op de helling: soepel wegrijden is een eitje.

De Hill Descent Control doet zijn werk vlekkeloos, bij een zeer steile helling naar beneden houdt hij de snelheid goed vast, zonder dat de bestuurder het rempedaal hoeft in te drukken.

Bijzonder prettig in de Hyundai TUCSON zijn de twee schermpjes op het dashboard die tonen wat er zich in de dode hoek bevindt.

Het ESP-systeem heeft standaard een trailerfunctie, de verlichtingscheck controleert ook de lampen van de caravan.

De weergave op het instrumentenpaneel is naar smaak in te stellen, de voor caravantrekkers belangrijke toerenteller zit ook in het keuzelijstje.

Bijzonder prettig zijn de twee schermpjes op het dashboard die tonen wat er zich in de dode hoek bevindt.

De techniek van de TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid is zeer verfijnd, het onderstel heeft de juiste karakteristieken voor een caravantrekker.

De gunstige prijsstelling, het fraaie uiterlijk en niet te vergeten het hoogstaande comfort ronden de meer dan positieve indruk af.

De TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid laat zien dat we, als het om trekautoprestaties gaat, echt geen heimwee naar een dieselmotor hoeven te hebben.

Het hele artikel lees je in KampeerKampioen nr. 4.

De techniek van de TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid is zeer verfijnd, het onderstel heeft de juiste karakteristieken voor een caravantrekker.

Ook met stekker: TUCSON Plug-in Hybrid

De nieuwe Hyundai TUCSON is er behalve als Mild Hybrid en Hybrid nu ook als Plug-in Hybrid. Deze revolutionaire SUV is op te laden aan een stopcontact en heeft een elektrische actieradius tot wel 56 km (volgens WLTP). Daarmee behoort de TUCSON Plug-in Hybrid tot de absolute top in zijn klasse.

Ontdek de Tucson Plug-in Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen