iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Tips om zelf je auto te wassen

Autowassen kan enorm ontspannend zijn. En het is nog hartstikke nuttig ook, want om de lak in conditie te houden is regelmatig wassen noodzakelijk. Zeker in de zomer kan bijvoorbeeld vogelpoep door de felle zon de laklaag van je auto aantasten. Wij geven je een paar tips voor het wassen van je auto.

1. Vroege ochtend

Wil je de auto wassen op een warme zomerdag? Doe het dan vroeg in de ochtend, of juist wat later in de avond. Bij hoge temperaturen en felle zon wordt de lak van je auto erg warm en verdampt het water sneller. Dat kan lelijke watersporen achterlaten.

2. De juiste richting

Was je auto altijd in de lengterichting. Draaiende beweging kunnen zogenaamde ‘swirls', cirkelvormige krassen, in de lak veroorzaken. Begin ook altijd bij het dak en eindig bij de wielen: daar vind je namelijk het meeste vuil. Het is zonde als dit in je sop terechtkomt.

3. Gebruik een washandschoen

Gebruik een microfiber-washandschoen in plaats van een spons. Vuil en zand kunnen zich in een spons ophopen en dat veroorzaakt krassen. Verder kun je het best het water regelmatig verversen, want in de emmer kan vuil of zand op de bodem blijven liggen. In het (warme) water gooi je elke keer een flinke dop autoshampoo. Na het wassen spoel je de auto af met koud water en droog je af met een vochtige zeem die je elke keer uitspoelt.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen