iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ook deze nieuwkomer legt het af tegen de IONIQ 5

Bij zijn lancering in 2021 was de IONIQ 5 zijn tijd al ver vooruit, maar sinds de elektrische Hyundai over een nóg groter batterijpakket – van maar liefst 77,4 kWh – beschikt, staat hij helemaal op eenzame hoogte. Daar brengt ook de nieuwe Ariya geen verandering in, blijkt uit een vergelijkende test van AutoWeek. Het rijbereik van de Nissan mag dan iets hoger zijn, tegen de revolutionaire 800 volt-snellaadtechnologie van de IONIQ 5 is ook deze SUV niet opgewassen. Bovendien hangt er een aanzienlijk gunstiger prijskaartje aan de IONIQ 5. Bekijk hieronder de Dubbeltest van AutoWeek.

Preconditioning van de batterij

Het grotere accupakket is de opvallendste upgrade van de IONIQ 5, maar de elektrische Hyundai werd op meer punten aangescherpt. Zo kreeg hij preconditioning van de batterij. Dat zorgt ervoor dat de batterijtemperatuur tijdens het rijden automatisch wordt aangepast om, eenmaal bij een laadpunt aangekomen, optimale laadomstandigheden te kunnen garanderen – ook onder koude weersomstandigheden.

Het E-GMP-platform waarop de IONIQ 5 is gebouwd, is standaard geschikt voor 400V- en 800V-opladen, zonder dat je daarvoor extra componenten of adapters nodig hebt. Aan een snellader met 350 kW laad je in 5 minuten zo’n 100 km extra actieradius bij. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km. Daarmee is de IONIQ 5 de Nissan Ariya duidelijk een stap voor.

Aan een snellader met 350 kW laad je de Hyundai IONIQ 5 in 5 minuten zo’n 100 km extra actieradius bij.

Maak een proefrit in de IONIQ 5

Benieuwd naar de IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit. De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen