iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De jungle in met een stoere terrein-SUV doe je natuurlijk in de SANTA FE XRT Concept

Mocht je ooit met een stoere terrein-SUV de jungle in willen, dan weten wij wel een geschikte auto: de SANTA FE XRT Concept. Inderdaad, het is nu nog een studiemodel, maar tegen de tijd dat al jouw wilde plannen echt vorm krijgen, staat hij wellicht in de showroom. De aanmoedigingsprijs heeft hij alvast binnen, want de ruige SANTA FE XRT Concept werd door de jury van de prestigieuze Red Dot Awards beloond met de Design Concept Award in de categorie Cars and Motorcycles.

Onderscheidingen waren er ook voor DICE en SPACE. Gaat er geen lampje branden? Wel, DICE staat voor Digital Curated Experience en werd geïntroduceerd op CES 2024. Het is een innovatief Plug & Drive-platform (PnD) van Hyundai dat autonoom beweegt en een naadloze en gepersonaliseerde gebruikerservaring biedt door middel van geavanceerde technologieën zoals AI en AR. DICE wordt aangedreven door een brandstofcel en zuivert ook de lucht, wat bijdraagt aan een schonere omgeving.

DICE (Digital Curated Experience) van Hyundai werd beloond met een Red Dot Award 2024.

Slim platform

SPACE, oftewel Spatial Curated Experience, was eveneens voor het eerst te zien op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES) 2024. Dit slimme platform met meerdere zitplaatsen maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR) om een ongekende reiservaring te kunnen bieden. Ook aan mensen met een mobiliteitsbeperking is gedacht. Zo kan de instaphoogte worden aangepast om rolstoelgebruikers eenvoudiger toegang te bieden.

‘Het is een ongelooflijke eer om door de jury van de Red Dot Awards erkend te worden voor onze innovatieve designs’, aldus SangYup Lee, Executive Vice President en Head of Hyundai and Genesis Global Design. ‘Deze onderscheidingen tonen de geweldige prestaties en toewijding van onze getalenteerde designers. Ze hebben onvermoeibaar aan deze projecten gewerkt, samen met onze ingenieurs in het R&D-centrum.’

SPACE (Spatial Curated Experience) van Hyundai werd beloond met een Red Dot Award 2024.

Ronduit imposant

Terug naar de SANTA FE: in zijn dagelijkse outfit is deze SUV al een indrukwekkende verschijning, maar als XRT Concept is hij echter ronduit imposant. Met een op het dak gemonteerd bagagerek, een ladder aan de achterkant, een jerrycan aan de zijkant en een wiel op de imperiaal is de SANTA FE XRT Concept een extra stoere terrein-SUV. Maar goed, deze SUV is dan ook speciaal getekend voor de echte outdoorliefhebber.

Of de XRT Concept ooit op de markt komt? De tijd zal het leren. De gewone Hyundai SANTA FE is in ieder geval wel al in Nederland leverbaar. Met een totale lengte van 4,83 meter, breedte van 1,9 meter, een hoogte van 1,72 meter en een wielbasis van 2,81 meter is de SUV groter dan ooit. Binnenin vind je maximaal zeven zitplaatsen. Er is ook een versie met zes zitplaatsen. Daarin is de bank op de tweede zitrij vervangen door twee zeer comfortabele, elektrisch verstelbare stoelen met armleuningen.

De nieuwe Hyundai SANTA FE.

SANTA FE: premium SUV

Sinds hij in 2001 op de markt verscheen geldt de SANTA FE als het grootste model van Hyundai. Inmiddels zijn we toe aan de vijfde generatie van deze premium SUV en vanaf deze zomer kun je hem bewonderen in de showroom van jouw Hyundai-dealer. Zijn prijskaartje: € 59.595 (Hybrid Comfort-versie). Voor slechts € 400 meer is hij er ook als nóg rijker aangeklede vierwielaangedreven Plug-in Hybrid.

De Red Dot Design Award is een bekende internationale designprijs, uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in het Duitse Essen. De verkiezing brengt een eerbetoon aan topprestaties op het gebied van product-, merk- en communicatiedesign van internationale bedrijven. Onlangs viel de Hyundai SANTA FE ook al in de prijzen bij deze verkiezing. Meer weten over de nieuwe SANTA FE?


Ontdek de nieuwe SANTA FE

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen