iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rallyteam Hyundai geeft visitekaartje af voor 2017

Thierry Neuville heeft de hoge verwachtingen waar kunnen maken. De Belgische rallyrijder van Hyundai Motorsport finishte als derde in de Rally van Australië en stelde daarmee de tweede plaats in het WK-eindklassement veilig. Achter de kersverse vicewereldkampioen eindigden de Hyundai-rijders Hayden Paddon en Dani Sordo als vierde en vijfde.

VW zegt rallysport vaarwel
Voor het nieuwe seizoen 2017 is Hyundai een van de grote favorieten voor de wereldtitel. Volkswagen, met regerend wereldkampioen Sébastien Ogier en de nummer drie van het eindklassement Andreas Mikkelsen, zegt de rallysport na vier jaar vaarwel.

Nog meer spektakel in 2017
Als gevolg van nieuwe regels wordt het FIA World Rally Championship (WRC) in 2017 nog spectaculairder. De huidige WRC-modellen hebben een 1,6 liter turbomotor met 300 pk. Dat vermogen neemt toe naar zo’n 380 pk.

Thierry Neuville van Hyundai Motorsport vicewereldkampioen rallyrijden

Grotere spoiler
Door die extra power mogen rallyteams auto’s een 55 mm bredere bodykit met groter spoilerwerk aanmeten om op een efficiëntere manier alle power op het wegdek te krijgen. Ook wordt het toegestane gewicht van de auto’s met 25 kilogram gereduceerd.

Eindstand WK rijders
1. Sébastien Ogier 268 punten
2. Thierry Neuville 160 punten
3. Andreas Mikkelsen 154 punten
4. Hayden Paddon 138 punten
5. Dani Sordo 130 punten

Eindstand WK constructeurs
1. Volkswagen Motorsport 377 punten
2. Hyundai Motorsport 312 punten
3. Volkswagen Motorsport II 163 punten
4. M-Sport World Rally Team 162 punten
5. Hyundai Motorsport N 146 punten

Alles over de Hyundai i20
Onze rallyauto Hyundai i20 WRC is gebaseerd op onze productieauto Hyundai i20. In de klasse van de compacte hatchbacks was hij medio dit jaar nog te sterk voor concurrenten als de Ford Fiesta, Skoda Fabia en Opel Corsa. Benieuwd naar de Hyundai i20?

Alles over de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen