iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nieuwe Hyundai Santa Fe: de vierde generatie van een iconische SUV

SUV’s nemen een bijzondere plaats in binnen de Hyundai-familie. Het zijn immers deze stoere modellen die ons merk mede op de kaart hebben gezet. Dat begon in 2001 met de allereerste Hyundai Sante Fe, waarvan er in Europa meer dan 400.000 zijn verkocht. En nu is daar de spiksplinternieuwe vierde generatie Hyundai Santa Fe. Deze SUV heeft alles in zich om dit succes voort te zetten.

ONTDEK DE HYUNDAI SANTA FE


Op de allereerste foto’s van de Hyundai Santa Fe konden we al duidelijk zien dat de nieuwste SUV qua uiterlijk veel weg heeft van zijn kleinere broers, de Hyundai Tucson en de Hyundai KONA. Net als de compacte crossover Hyundai KONA heeft de nieuwe Hyundai Sante Fe een moderne en elegante uitstraling, aangevuld met opvallende dubbele koplampen en de Cascade-grille, het familiegezicht van Hyundai.

Riante afmetingen

De buitenafmetingen van de nieuwe Hyundai Santa Fe zijn door de lengte van 4770 mm, breedte van 1890 mm en een langere wielbasis van 2765 mm prominent te noemen. De Santa Fe biedt ook meer comfort aan zijn passagiers dankzij een toegenomen interieurruimte en een meer verfijnde indeling. Ook op de tweede en derde zitrij is er ruimte genoeg voor volwassen passagiers.

One-touch walk naar derde zitrij

Op de tweede zitrij is er 38 mm meer beenruimte dan voorheen. De achterbank is 18 mm hoger. De nieuwe one-touch walk maakt de instap naar de derde zitrij eenvoudiger dan ooit. Bovendien is de hoofdruimte op de derde zitrij met 22 mm toegenomen. De bagageruimte meet voortaan 625 liter (+40 liter) voor de versie met vijf zitplaatsen. De zichtbaarheid naar achteren is verbeterd door een groter glasoppervlak (+41 procent).

Nieuwe veiligheidssystemen

Hyundai presenteert een aantal nieuwe passieve- en actieve veiligheidssystemen in de vierde generatie Hyundai Santa Fe. Zoals Rear Occupant Alert, een systeem dat passagiers op de achterbank detecteert en de bestuurder op hun aanwezigheid attendeert bij het uitstappen. Rear Cross-Traffic Collision Warning wordt uitgebreid met een automatische remfunctie voor achteruitrijden met weinig zicht.

Krachtige, zuinige dieselmotoren

Het motorenprogramma van de nieuwe Hyundai Santa Fe bestaat uit twee dieselmotoren. Beide voldoen aan de nieuwe Euro 6C-emissienorm en zijn bijzonder zuinig. De R 2.0-dieselmotor is er met 110 kW (150 pk) of 134 kW (182 pk), met 397 Nm koppel. De krachtige 2,2-liter CRDi-dieselmotor levert 144 kW (194 pk) en heeft een koppel van 436 Nm. Beide dieselmotoren zijn leverbaar met keuze uit een handgeschakelde zesbak of de nieuw ontwikkelde achttrapsautomaat.

Keuze uit drie infotainmentsystemen

Er is keuze uit drie infotainmentsystemen. Standaard heeft de Hyundai Santa Fe het Standard Audio-systeem met een 5,0-inch TFT-display met radio, Bluetooth-connectiviteit en een AUX- en USB-aansluiting. Als aanvulling op het infotainmentsysteem heeft Hyundai een centraal informatiescherm (7,0-inch TFT-kleurendisplay) geplaatst in het midden van het instrumentencluster tussen de twee meters. De Display Audio-functie stelt de inzittenden in staat om content van hun smartphone te tonen op de 7,0-inch display via Apple CarPlay en Android Auto.

Zevenjarig abonnement op LIVE Services

Het optionele 8,0-inch infotainmentsysteem is het topsysteem en integreert alle navigatie-, media- en connectiviteitsdiensten, biedt een gratis zevenjarig abonnement op LIVE Services en ondersteunt bovendien Apple CarPlay en Android Auto. Het navigatiesysteem heeft verder 3D-kaarten en het voor Hyundai unieke Lifetime MapCareTM met jaarlijks een gratis kaart- en software-update. Een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen en trailerview is ook onderdeel van dit moderne infotainmentsysteem.

Gratis digitale nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe Hyundai Santa Fe? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Meld je nu aan

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen