iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nooit meer sneeuwkettingen omleggen: Hyundai maakt het mogelijk

Ga jij regelmatig met de auto op wintersport? Dan hoeven we je niet uit te leggen dat het omleggen van sneeuwkettingen meestal geen pretje is, zeker niet langs de kant van een drukke weg met voorbijrazende ‘locals’. Goed nieuws: Hyundai heeft een band ontwikkeld waar de sneeuwkettingen al op een geniale manier in zijn geïntegreerd. Met een druk op de knop tover je ze tevoorschijn, zonder daarvoor uit je auto te hoeven stappen. Benieuwd hoe dat er uitziet? Check deze video:

Sneeuwkettingband

De technologie die het mogelijk maakt sneeuwkettingen in banden te integreren is even ingewikkeld als geniaal. De sneeuwkettingband bestaat uit een wiel met radiale groeven op vaste afstanden in de band, als ware het pizzapunten, met in deze groeven componenten met vormgeheugen. In normale rijomstandigheden zorgt vormgeheugenlegering ervoor dat de componenten met vormgeheugen geen contact maken met het wegdek. Wanneer de bestuurder de functie activeert, worden de componenten uit de band gedrukt om contact te maken met het oppervlak. Dit verbetert de grip, stabiliteit en veiligheid op besneeuwde wegen.

Praktische oplossingen

‘Ooit wordt deze technologie realiteit op onze modellen’, aldus Joon Mo Park, hoofd van het Advanced Chassis Development Team. ‘Deze innovatie weerspiegelt onze toewijding om geavanceerde technologieën om te zetten in praktische oplossingen. We blijven onverminderd doorgaan met het ontwikkelen van technologieën die de veiligheid en het gebruiksgemak van onze voertuigen verbeteren en van waarde zijn voor onze klanten.’

Massaproductie

Voor de nieuwe technologie die het mogelijk maakt sneeuwkettingen in banden te integreren is patent aangevraagd in zowel Zuid-Korea als de Verenigde Staten. Hyundai Motor Company en Kia Corporation overwegen massaproductie van de banden, ná verdere technologische ontwikkeling, duurzaamheids- en prestatietests en herzieningen van de regelgeving.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen en altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen