iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai komt met een gloednieuwe B-SUV en zijn naam luidt...

Het was al eventjes geen geheim meer, maar nu mogen we het eindelijk hardop zeggen: Hyundai presenteert nog dit jaar een gloednieuwe compacte crossover annex SUV. De auto is bestemd voor de compacte klasse en zijn naam luidt: Hyundai KONA.

Na de Hyundai Santa Fe en de Hyundai Tucson wordt de Hyundai KONA de derde SUV van Hyundai. De crossover wordt later dit jaar onthuld.

Met de Hyundai Santa Fe en en de Hyundai Tucson telt de line-up van Hyundai al twee gerenommeerde SUV’s. Daar komt dus een derde bij, al zullen zijn afmetingen een tikkeltje bescheidener zijn dan die van zijn grote broers.

Stoere crossover
De Hyundai KONA is bedoeld voor het B-segment oftewel de klasse waarin de Hyundai i20 reeds uitkomt. Met de Hyundai KONA bedient Hyundai straks avontuurlijke automobilisten die op zoek zijn naar een stoere, compacte crossover.

Kona is een klein toeristisch dorpje aan de westkust van Big Island, het grootste eiland van Hawaï. Vanwege de mooie zandstranden en de luxe hotels en resorts is het een populaire zon, zee en strandbestemming.

Eiland Hawaï
De naam Hyundai KONA is afgeleid van het district KONA op Hawaï. De energieke en unieke lifestyle op dit deel van het idyllische eiland weerspiegelt het dynamische karakter van onze nieuwe B-SUV. Ook de Hyundai Santa Fe en Tucson hebben namen met een Amerikaanse achtergrond.

1,4 miljoen SUV’s
De nieuwe Hyundai KONA is voor Hyundai een belangrijke mijlpaal om uit te kunnen groeien tot grootste Aziatische automerk in Europa. Tussen nu en 2021 lanceert Hyundai dertig nieuwe modellen en afgeleiden. Sinds de introductie van de eerste generatie Santa Fe in 2011 heeft Hyundai liefst 1,4 miljoen SUV’s verkocht.

Gratis digitale nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe Hyundai KONA? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Blijf op de hoogte

Lees ook

Meer berichten

Tags

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen