iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai i20 na metamorfose nog aantrekkelijker

Het is misschien wel de allerleukste compacte hatchback die er rondrijdt. Over welke auto we het hebben? De Hyundai i20! Je zou hem kunnen kennen van het World Rally Championship. Daarin neemt Hyundai deel met de i20 N Rally1 Hybrid, een bloedsnelle variant van de Hyundai i20 die gewoon bij de dealer in de showroom staat. Onlangs onderging de Hyundai i20 een stevige metamorfose. Het resultaat: een nog modernere, nog veiligere, nog comfortabelere en nog sportievere auto. We zetten alle highlights van de vernieuwde Hyundai i20 op een rij (lees verder onder foto).

Het interieur van de vernieuwde Hyundai i20.
  • Er is keuze uit twee motorvarianten. Behalve met een 1.2 MPI-motor met 61,6 kW (84 pk) is de vernieuwde Hyundai i20 ook leverbaar met een geavanceerde aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie en een 1.0 T-GDi-motor met 73,6 kW (100 pk).
  • Het exterieur kreeg een ingrijpende design-upgrade. De nieuw getekende voorbumper en grille met sportieve designelementen geven de auto een elegante look. Dankzij de lage daklijn en de lange wielbasis behoudt de auto zijn sportieve uitstraling.
  • Aan de achterzijde trekken de nieuwe bumper en de dynamische lichtsignatuur de aandacht. De Z-vormige LED-verlichtingsunits strekken zich optisch uit over de gehele breedte van de achterklep en zorgen voor een unieke uitstraling.
  • Standaard is de vernieuwde Hyundai i20 voorzien van een 4,2-inch LCD-instrumentencluster, een C-USB-poort voorin, eCall van de tweede generatie (op basis van het 4G-netwerk) en Over-The-Air (OTA) kaartupdates.
De vernieuwde Hyundai i20 oogt compact maar biedt veel binnenruimte.
  • Gebleven zijn aantrekkelijke features als het optionele 10,25-inch digitale instrumentencluster en de 10,25-inch touchscreen, Audio Video Navigation (AVN), draadloze Apple CarPlay en Android Auto en de nieuwste versie van Hyundai Bluelink.
  • De vernieuwde Hyundai i20 oogt compact maar biedt veel binnenruimte. Net als zijn voorganger heeft de compacte middenklasser een bagageruimte van 352 liter (versie met 1.2 MPI-motor). Met de achterbank neergeklapt neemt de inhoud toe tot 1.165 liter.
  • Er is keuze uit vier uitvoeringen. De basisversie i-Motion is standaard al zeer rijk uitgerust met onder meer airconditioning (manueel), noodremassistent (FCA) met voetgangerherkenning en cruise control met snelheidslimiet.
  • Dankzij het uitgebreide veiligheidspakket Hyundai Smart Sense is de vernieuwde Hyundai i20 nog veiliger. Nóg meer Smart Sense-veiligheidsvoorzieningen zijn nu standaard, zoals Forward Collision-avoidance Assist (FCA) met voetgangerherkenning.
  • De vernieuwde Hyundai i20 is verkrijgbaar met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling (7DCT), een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een handgeschakelde zesversnellingsbak met Intelligent Manual Transmission (6iMT).
De vernieuwde Hyundai i20 is voorzien van het uitgebreide veiligheidspakket Hyundai Smart Sense.

Hyundai i20 vanaf € 22.795

De vernieuwde Hyundai i20 is er vanaf € 22.795. Met Hyundai Operational Lease rijd je hem vanaf € 299 per maand excl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Het private-leasetarief is vanaf € 349 per maand incl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Meer weten over de vernieuwde Hyundai i20?


Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen