iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit zeggen de automedia over de IONIQ 6

De Nederlandse automedia zijn het er unaniem over eens: de IONIQ 6 is een aerodynamisch hoogstandje. Met zijn lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 behoort de elektrische Hyundai tot de gestroomlijndste auto’s ter wereld. Maar zorgt dat ook voor een wezenlijk lager verbruik en meer actieradius? Autovisie, AutoRAI.nl, e-Drivers en de ANWB zochten het uit.

Autovisie over de IONIQ 6

Als er één auto is die korte metten maakt met hinderlijke rijwind, dan is het volgens Autovisie wel de IONIQ 6. ‘Reken erop dat bij zomerse temperaturen een range van 500 kilometer realistisch is op deze 20-inch wielen. In gunstige omstandigheden op 18-inch lichtmetaal lijkt zelfs 600 kilometer haalbaar, waardoor deze IONIQ 6 een tamelijk uniek aanbod is.’ Bekijk de video hieronder voor de hele review van Autovisie.

AutoRAI.nl over de IONIQ 6

‘De IONIQ 6 is een elektrische auto met een extreem aerodynamische carrosserie’, constateert AutoRAI.nl. ‘Het automerk trok alles uit de kast om het rijbereik te vergroten. […] Het Hyundai-logo voor is zo glad als een aal voor een betere stroomlijn en het derde remlicht zit in de achtervleugel verstopt.’ Benieuwd wat AutoRAI.nl nog meer ontdekte aan de IONIQ 6? Bekijk de video hieronder.

e-Drivers over de IONIQ 6

‘De IONIQ 6 is gevormd door de wind en dat heeft natuurlijk consequenties voor de binnenruimte’, stelt e-Drivers. ‘Als je de IONIQ 6 vanbuiten ziet denk je: hoe zal het vanbinnen zijn? Ga je achterin zitten, dan is dat helemaal niet verkeerd. Veel beenruimte, ondanks het accupakket onder de achterbank En voorin zit je ook prima!’ Bekijk de video voor de hele review van e-Drivers.

ANWB over de IONIQ 6

De ANWB is zeer te spreken over het vormgeving van de IONIQ 6. ‘Wij kunnen ons de afgelopen vijf jaar geen elektrische auto heugen met zo’n sexappeal als de IONIQ 6. Bovendien rijdt hij enorm lekker. Wanneer je hem vergelijkt met de IONIQ 5 heeft de IONIQ 6 zeer dynamische rijeigenschappen.’ Benieuwd wat de ANWB nog meer van de IONIQ 6 vindt? Bekijk de video hieronder.

Kom de IONIQ 6 zelf uitproberen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de IONIQ 6 en wil je zelf ervaren hoe hij rijdt? Kom deze ultra-aerodynamische elektrische Hyundai dan gewoon eens uitproberen. Klik op de button hieronder om je aan te melden en de Hyundai-dealer neemt direct contact met je op zodra er een IONIQ 6 klaarstaat voor een proefrit.Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen