iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo onderscheidt de Hyundai KONA zich van zijn concurrenten

Wat maakt de Hyundai KONA zo anders dan de concurrentie, bijvoorbeeld de Kia Stonic? Voornamelijk het onderstel, aldus Autovisie in zijn artikel Doe mij maar een Konaatje. En dat heeft meer impact dan je denkt.

Het zijn weliswaar maar twee hele centimeters extra wielbasis, maar dat maakt de KONA (in tegenstelling tot de Stonic) wél geschikt voor vierwielaandrijving en belangrijker nog: voor een volledig elektrische variant, schrijft Autovisie.

Hyundai KONA dashboard.

EV-versies om naar uit te kijken

Die EV-versies (er komen er maar liefst twee!) komen pas volgend jaar, maar dat zijn er wel twee om absoluut naar uit te kijken, schrijft Autovisie. De ene met om en nabij de 40 kWh accucapaciteit en de andere met 64 kWh. Dat zijn dus pakketten waar je echt iets aan hebt.

Actieradius van zo’n 500 kilometer

Ter vergelijking: de eerste Model S van Tesla had een 60 kWh batterijenpakket. Deze relatief lichte, niet al te grote KONA krijgt dus een sterkere accu. En dat resulteert vermoedelijk in een actieradius van zo’n 500 kilometer.

Hyundai KONA 1.0 T-GDI motor.

Op elk gebied een ruime voldoende

En de huidige Hyundai KONA? Die is zeker het overwegen waard, oordeelt Autovisie. De door het magazine geteste driecilinder 1.0-uitvoering weet absoluut indruk te maken. Op elk gebied scoort hij een ruime voldoende.

De volledige test is te lezen in Autovisie nr. 24.

 

Wil jij de KONA ook uitproberen?

Benieuwd naar de Hyundai KONA? Kom hem dan vooral eens uitproberen! Graag nodigen wij je uit voor een proefrit in onze gloednieuwe crossover. Dat is helemaal gratis en kan gewoon bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen