iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo werkt de head-up display in de nieuwe Hyundai KONA

De Hyundai KONA en KONA Electric zijn de allereerste Hyundai’s met een head-up display (HUD). Dat is een acht inch groot projectiescherm dat de belangrijkste rij-informatie recht in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert. Behalve handig is dat ook nog eens hartstikke veilig. Immers, je hoeft nooit meer je ogen van de weg af te wenden om te zien hoe hard je rijdt of waar de navigatie jou heen leidt.

Augmented reality

Head-up display-technologie is ontwikkeld om de bestuurder informatie te geven terwijl hij of zij recht vooruitkijkt, om zo de verkeersveiligheid te vergroten. Het is een vorm van augmented reality waarbij relevante gegevens worden weergegeven op een transparant scherm. En wel zodanig dat je niet of nauwelijks je blik van de weg hoeft te halen.

Militaire luchtvaart

Head-up display-technologie werd aanvankelijk – in de jaren 1950 – ontwikkeld voor de militaire luchtvaart. Gegevens over hoogte en snelheid van het vliegtuig en zelfs een eventueel doelwit worden daarbij op de voorkant van de cockpit geprojecteerd. Dit maakt het mogelijk dat de piloot razendsnel informatie tot zich kan nemen zonder de omgeving uit het oog te verliezen.

Ongekende lichtintensiteit

Voor optimaal zicht – ongeacht de lichtomstandigheden – heeft de head-up display in de Hyundai KONA een lichtintensiteit van maar liefst 10.000 candela per vierkante meter. Ter vergelijking: de lichtsterkte van een gewone zaklamp is ongeveer 1 candela en een gloeilamp van 100 watt heeft een lichtsterkte van circa 120 candela.

Beste afleesbaarheid in zijn klasse

Niet verwonderlijk dus dat de head-up display in de Hyundai KONA de beste afleesbaarheid in zijn klasse heeft. Overigens kun je de kijkhoek en de hoogte van de head-up display met een druk op de knop aanpassen. De display verdwijnt automatisch in het dashboard als de auto wordt uitgeschakeld of als de bestuurder de head-up display met een knop deactiveert tijdens het rijden.

Informatie over snelheid

De head-up display geeft informatie over de snelheid, navigatiecommando's, radiostation en de accustatus (KONA Electric), maar ook over waarschuwingen van rijhulpsystemen, zoals Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Blind Spot Collision Warning, Intelligent Speed Limit Warning en Driver Attention Warning.

Wil jij de KONA ook uitproberen?

Benieuwd naar de Hyundai KONA en zijn head-up display? Kom deze compacte SUV dan vooral eens uitproberen! Graag nodigen wij je uit voor een proefrit in onze gloednieuwe crossover. Dat is helemaal gratis en kan gewoon bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen