iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ultieme bekroning op een geweldig rallyseizoen

Het rallyteam van Hyundai is in het zonnetje gezet voor de fantastische prestaties in het seizoen 2019. Tijdens het jaarlijkse gala van de autosportfederatie FIA in Parijs kreeg het team de trofee uitgereikt voor zijn eerste plaats bij de constructeurs in het FIA World Rally Championship (WRC).

Alle prominenten uit de racewereld waren aanwezig tijdens het prestigieuze FIA Prize Giving gala. Zo werd Nederlander Max Verstappen gehuldigd voor zijn derde plaats in de Formule 1 en kreeg Hyundai-coureur Thierry Neuville de beloning voor zijn tweede plaats in het WK rally.

Alle prominenten uit de racewereld én hun bolides – met tweede van links de Formule 1-auto van wereldkampioen Lewis Hamilton en tweede van rechts de rallyauto van Thierry Neuville – waren aanwezig tijdens het prestigieuze FIA Prize Giving gala.

Al vijf keer vicewereldkampioen

De trofee voor de merkentitel in het FIA WRC vormt de ultieme bekroning op een seizoen waarin het fabrieksteam van Hyundai van begin tot eind de lakens uitdeelde. Grote man bij Hyundai was de Belg Thierry Neuville Hyundai die achter Ott Tänak voor de vijfde keer vicewereldkampioen werd.

‘Deze trofee is de officiële erkenning voor ons succes’, glunderde Thierry Neuville. Het is een voorrecht ons deze prijs in ontvangst te mogen nemen temidden van al die grootheden uit de racewereld. Het behalen van deze award geeft ons nog meer motivatie om volgend seizoen te knallen.’

Eindstand WK constructeurs

1. Hyundai 380 punten
2. Toyota 362 punten
3. Citroen 284 punten
4. M-Sport Ford 218 punten

In deze 380 pk sterke rallyauto Hyundai i20 WRC werd Thierry Neuville voor de vijfde keer vicewereldkampioen.

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.

Gratis proefrijden in de i20

 

Grote foto: Thierry Neuville (rechts) en zijn navigator Nicolas Gilsoul met de trofee voor hun tweede plaats in het WK rally.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen