iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rally van Spanje prooi voor Hyundai Motorsport

Met een ongekende overmacht heeft Thierry Neuville de Rally van Spanje op zijn naam geschreven. De Belgische coureur van Hyundai Motorsport nam al op de eerste van in totaal drie wedstrijddagen de leiding in het klassement en gaf die niet meer uit handen.

Acht ritzeges op rij

Thierry Neuville won in zijn rallyauto Hyundai i20 WRC op de eerste en tweede dag acht ritten op rij, tien in totaal in deze rally. Op de slotdag controleerde de Belg de wedstrijd en zegevierde hij uiteindelijk met een riante voorsprong van 24,1 seconden op naaste belager Elfyn Evans.

Voor Thierry Neuville en navigator Martijn Wydaeghe was het na de Rally van België de tweede zege van dit seizoen. Samen stonden ze dit seizoen al zeven keer op het podium. Voor Neuville was het zijn vijftiende WK-zege in totaal . In Spanje stond hij ook voor de vijftigste keer op het podium.

Hyundai-coureur Dani Sordo eindigde als derde. De Spanjaard won op de slotdag alle vier de klassementsritten. Voor Sordo was het de negende keer dat hij in Spanje op het podium stond. Net als teamgenoot Neuville mocht Sordo in Spanje voor de vijftigste keer in zijn carrière het podium op.

Thierry Neuville en navigator Martijn Wydaeghe vieren hun overwinning in de Rally van Spanje 2021.