iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rally van Finland: ronde 9 komt eraan!

Van 1 t/m 4 augustus jaagt Hyundai met drie i20 Coupe WRC-auto's op een podiumplek in de WRC Rally van Finland. Pakken zij de winst tijdens de snelste rally van het jaar?

De spanning is om te snijden in het WRC-kampioenschap. Na acht wedstrijden leidt Hyundai het constructeurskampioenschap met 242 punten, maar liefst 44 punten voorsprong op de nummer twee. Ook in het coureursklassement strijdt Thierry Neuville om de titel. Het verschil met de leider in het klassement bedraagt slechts zeven punten. Brengt de Rally van Finland daar verandering in?

Thierry Neuville

Hoge jumps

Liefhebbers van het WRC kijken reikhalzend uit naar de Rally van Finland die al sinds 1973 op de kalender staat. De rally staat bekend om zijn hoge jumps, verraderlijke ondergrond en duizelingwekkende snelheden die er behaald worden. Het is niet voor niets dat het evenement jaarlijks 500.000 bezoekers trekt. Eén klein stuurfoutje maakt hier het verschil tussen winst en verlies ...

Optimale voorbereiding

Andreas Mikkelsen en Craig Breen bereidden zich optimaal voor door de Rally van Estland te rijden. Deze rally telt niet mee voor het kampioenschap, maar de wegen zijn vergelijkbaar met die in Finland.

Andreas Mikkelsen

Rally van Duitsland

Na de rally in Finland vindt van 22 tot 25 augustus de Rally van Duitsland plaats: een rally die uitsluitend op asfalt verreden wordt. Hyundai Motorsport wist deze rally in 2014 te winnen.

Alles over de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 Coupe WRC is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20? En deze inspiratiebron kan jij gewoon rijden!

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen