iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Mijlpaal: Hyundai i20 R5 in de Rally van Corsica

Een mijlpaal voor het rallyteam van Hyundai, want voor de allereerste keer maakt de Hyundai i20 R5 zijn opwachting in een echte race, namelijk de Rally van Corsica (29 september-2 oktober). Om het nog mooier te maken: achter het stuur zit onze eigen Kevin Abbring. De Nederlander komt uit in de WRC2-klasse.

Kevin Abbring is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de rallyauto Hyundai i20 R5. Deze goednieuwe bolide is vooral bedoeld voor privéteams en klanten.
 

 
Ook Stéphane Sarrazin aan de start
Behalve Kevin Abbring verschijnt ook WEC- en Formule E-coureur Stéphane Sarrazin op Corsica met een Hyundai i20 R5 aan de start, net zoals de Italiaanse WRC3-deelnemer Fabio Andolfi.
 
Zes Hyundai’s in actie
In totaal komen er zes auto’s van Hyundai in actie. Voor het World Rally Championship-team van Hyundai zijn dat Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon.
 
Gebaseerd op WRC-auto
De Hyundai i20 R5 is gebaseerd op dezelfde vijfdeurs rallyauto als de WRC-auto van het team waarmee tijdens de Rally van Argentinië de eerste overwinning van 2016 werd geboekt.
 
1.6-liter turbomotor
De Hyundai i20 R5 wordt aangedreven door een 300 pk sterke 1.6-liter turbomotor met directe brandstofinjectie. De krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële vijfversnellingsbak zoals voorgeschreven voor de R5-categorie.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen