iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai zorgt voor veel buzz op sociale media

Heb jij weleens een reactie gepost op berichten van Hyundai op social media? Grote kans dat je meteen antwoord hebt gekregen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Hyundai zeer actief reageert op berichten waarin het wordt gementioned (@hyundainl).

Het onderzoek werd gedaan door Buzzcapture in samenwerking met Adformatie. Het betreft onderzoek naar de online successen in tien verschillende branches, waaronder de autowereld. Hyundai zorgt dus voor veel buzz op social media.

Veel geroezemoes op social media

Voor het geval je nog niet helemaal bekend bent met het woord buzz: dat is afkomstig van het woord 'to buzz' en betekent letterlijk geroezemoes. Kortom, een buzz is iets waar veel over wordt gesproken.

Hyundai openhartig en rechtdoorzee

Welke automerken zorgden in 2017 voor de meeste buzz op sociale media? In de top 10 volgt Hyundai kort achter de premium-merken Mercedes, Audi, Ferrari en BMW. Waar veel merken volgens het onderzoek terughoudend zijn met reacties op social media, is Hyundai juist openhartig en rechtdoorzee.

2.000 mentions ontvangen op Twitter

Hyundai heeft het afgelopen jaar ruim 2.000 mentions ontvangen in berichten op Twitter en verzond er ook ongeveer net zoveel. Hieruit blijkt dat Hyundai zeer actief reageert op berichten waarin het genoemd wordt met een mention (@hyundainl).

IONIQ Electric populair op sociale media

Een van de meest besproken onderwerpen in de autowereld is de ontwikkeling van de elektrische auto’s en ook hier wordt Hyundai veel genoemd. CO2-neutraal rijden wordt steeds belangrijker en uit de Brand Monitor blijkt dat de Hyundai IONIQ Electric op sociale media een van de populairste elektrische automodellen is.

Volg Hyundai op Facebook!

Ruim 100.000 fans volgen ons al op Facebook. Een enorm aantal waar we hartstikke trots op zijn! Wil jij ook op social media meepraten over Hyundai? Of wil je gewoon eens lezen wat er allemaal over Hyundai gezegd en geschreven wordt?

Volg ons op Facebook

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen