iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai verstevigt koppositie in teamklassement na Rally van Finland

De Rally van Finland (1 t/m 4 augustus) stond dit jaar opnieuw bol van de actie. Met drie equipes in de top tien verstevigt Hyundai Motorsport zijn koppositie in het teamklassement.

Andreas Mikkelsen en Anders Jaeger wisten drie stages te winnen en als vierde te eindigen. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul konden hun ritme in de Finse bossen niet goed vinden, maar wisten uiteindelijk toch zesde te worden. Neuville verstevigt daarmee zijn derde plaats in het coureursklassement. Hyundai Motorsport leidt in het teamklassement met een voorsprong van 24 punten op de nummer twee.

Overwinning

De Rally van Finland is een van de uitdagendste rally's van het WRC-kampioenschap. De hoge snelheden, vele jumps en verraderlijke ondergrond vragen veel van de coureurs en het team. "De vierde plaats voelt voor mij als een overwinning", zegt Mikkelsen. "De Rally van Finland is erg zwaar, dus het is fijn dat we zo sterk zijn geƫindigd." Mikkelsen en Jaeger groeiden uit tot publieksfavorieten door maar liefst drie stages te winnen en een spannende strijd te leveren met de andere teams.

Drie auto's in top 10

Hyundai Motorsport is het enige WRC-team dat met drie auto's in de top tien eindigde. Behalve Mikkelsen en Neuville wisten Craig Been en Paul Nagle als zevende te eindigen. Het volgende evenement op de kalender is de Rally van Duitsland (22 t/m 25 augustus), waar Hyundai Motorsport van oudsher ijzersterk is: Neuville en Gilsoul wisten in 2018 tweede te worden en in 2014 zelfs het evenement te winnen.

Alles over de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 Coupe WRC is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20? En in deze inspiratiebron kan jij gewoon rijden!


Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen