iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai toont expertise brandstofceltechnologie

Hyundai is allang niet meer de traditionele autofabrikant zoals we die kennen van vroeger. Hyundai richt zich behalve op het maken van aantrekkelijke auto’s ook nadrukkelijk op het bedenken en ontwikkelen van slimme mobiliteitsoplossingen. Op de SHIFT Mobility Convention, onderdeel van de IFA 2020 – de grootste beurs ter wereld voor consumentenelektronica – presenteerde Hyundai zijn expertise op het gebied van technologische innovatie.

Uiteraard was er uitgebreid aandacht voor de prominente rol van Hyundai op het gebied van brandstofceltechnologie. Hyundai loopt voorop als het gaat om waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. Al sinds de jaren negentig investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van auto’s met een brandstofcel en momenteel is Hyundai een van de weinige autofabrikanten ter wereld met een in serie geproduceerde waterstofauto in zijn gamma, de NEXO.


Ontdek de NEXO

Hyundai is een van de weinige autofabrikanten ter wereld met een in serie geproduceerde waterstofauto in zijn gamma, de NEXO.

Virtuele paneldiscussie

Tijdens een virtuele paneldiscussie op de SHIFT Mobility Convention met als titel ‘Fueling the Future: Paving the Way to a Hydrogen Society’ besprak een groep vertegenwoordigers van Hyundai – samen met externe waterstofexperts – het potentieel van brandstofceltechnologie als een emissievrije mobiliteitsoplossing.

De panelleden waren:

  • Albert Biermann, President en Head of R&D Division, Hyundai Motor Group
  • Dr. ing. Sae Hoon Kim, Senior Vice President & Head of Fuel Cell Center, Hyundai Motor Group
  • Bertrand Piccard, psychiater, aeronaut en Hyundai-merkambassadeur
  • Mark Freymüller, CEO, Hyundai Hydrogen Mobility AG
  • Jorgo Chatzimarkakis, Secretary General, Hydrogen Europe en voormalig lid Europees Parlement
  • Stefan Linder, Head of Innovation & Technology, Alpiq
  • Dr. Marcus Guzmann, Chief Sales Officer, Hydrogenious LOHC Technologies

Duurzame toeleveringsketens

Ook werd besproken hoe brandstofceltechnologie werkt en hoe belangrijk de rol van duurzame toeleveringsketens is voor de productie van waterstof. Zaken die essentieel zijn voor het verlagen van koolstofemissies. Het belang van het ontwikkelen van oplossingen die zowel ecologisch als economisch duurzaam zijn, is groot. Bekijk hieronder de virtuele paneldiscussie:

Volg de laatste ontwikkelingen

Op het gebied van mobiliteit is veel meer mogelijk dan alleen auto’s maken. Hyundai wil grenzen blijven verleggen, grenzen blijven doorbreken en zich blijven verdiepen in allerlei slimme innovaties. Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen