iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Thierry Neuville tankt zelfvertrouwen voor Rally van Duitsland

Dat Thierry Neuville een fantastisch rallyrijder is, wisten we al. Maar de kopman van het Hyundai rallyteam blijkt ook een geweldig toerwagencoureur. Als gastrijder in een Hyundai i30 N boekte hij op de Nürburgring direct een zege in de World Touring Car Cup (WTCR). Dat belooft wat voor de Rally van Duitsland die van 22-25 augustus wordt verreden. Bekijk hieronder de vooruitblik op de tiende manche van het WK rally:

Aan kop bij de constructeurs

In de strijd om het World Rally Championship WRC gaat de Est Ott Tänak aan de leiding, op de voet gevolgd door de Fransman Sébastien Ogier (tweede) en Thierry Neuville (derde). De Hyundai-coureurs Andreas Mikkelsen (vijfde) en Dani Sordo (tiende) flankeren Neuville in Rally van Duitsland. Zij moeten ervoor zorgen dat Hyundai zijn leidende positie in het WK bij de constructeurs consolideert en hopelijk zelfs vergroot.

Winnaar in 2014

Hyundai bewaart goede herinneringen aan de Rally van Duitsland, die uitsluitend op asfalt verreden wordt. In 2014 schreef Thierry Neuville namelijk deze wedstrijd op zijn naam. Bovendien geldt de Rally van Duitsland als een ‘thuiswedstrijd’ voor Hyundai. Het 8.200 vierkante meter grote hoofdkwartier van Hyundai Motorsport staat in Alzenau (Duitsland) en net buiten Frankfurt zetelt Hyundai Motor Europe (HME).

Ontdek de Hyundai i20

De Hyundai i20 WRC waarmee wordt gereden in het WK rally is een ultra-sportieve kopie van de Hyundai i20 zoals die bij de Hyundai-dealer in de showroom staat. Deze productieversie wordt aangedreven door 1.0 T-GDI-turbobenzinemotor. Benieuwd naar de Hyundai i20? Kom hem gewoon eens uitproberen. Er is altijd wel een Hyundai-dealer bij jou in de buurt.


Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen