iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai overhandigt eerste IONIQ 5 aan We Drive Solar

Hyundai gaat de IONIQ 5 inzetten als bidirectionele productieauto en Robin Berg, oprichter van We Drive Solar (rechts op de foto), nam het eerste exemplaar in ontvangst. Dat gebeurde in aanwezigheid van Jeroen Tas, Directeur Marketing van Hyundai Nederland.

De IONIQ 5 maakt deel uit van een samenwerkingsverband met We Drive Solar dat als doel heeft van Utrecht de eerste regio ter wereld te maken met een bidirectioneel ecosysteem. We Drive Solar-klanten mogen alvast kennismaken met deze elektrische Hyundai.

Opslag van duurzame energie in IONIQ 5

In een bidirectioneel ecosysteem worden de batterijen in elektrische deelauto’s grootschalig ingezet als opslag van duurzame energie. De IONIQ 5 is een van de weinige elektrische auto’s ter wereld die beschikt over bidirectionele laadtechnologie.

Door zonnepanelen, laadpalen en deelauto’s optimaal te laten samenwerken, bouwt We Drive Solar in Utrecht het energiesysteem van de toekomst. We Drive Solar wil hiermee de transitie naar een 100 % duurzaam energiesysteem versnellen.

De IONIQ 5 beschikt over bidirectionele laadtechnologie en kan dus tijdens piekuren stroom teruggeven aan het elektriciteitsnet.

Toonaangevend met elektrische modellen

Deze visie sluit naadloos aan op de duurzame mobiliteitsoplossingen van Hyundai, dat zich al sinds 1990 richt op elektrificatie van zijn gamma. Inmiddels is Hyundai wereldwijd toonaangevend met zijn ecovriendelijke en elektrische modellen, zoals de IONIQ 5.

De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen