iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nog slimmere transmissie verhoogt het rijcomfort en verlaagt het verbruik

Schakelen … het lijkt allemaal zo gewoon, maar wist je dat daarachter een enorm complexe maar ook wonderlijke wereld schuilgaat? In die wereld loopt Hyundai voorop als het gaat om de ontwikkeling van steeds slimmere transmissies. Daarmee verhoog je namelijk het rijcomfort en verlaag je het verbruik.

Als eerste autofabrikant ter wereld komt Hyundai nu met een anticiperende automatische transmissie. Met behulp van informatie- en communicatietechnologie kiest deze transmissie – genaamd: ICT Connected Shift System – automatisch de meest optimale versnelling. Overbodig schakelen wordt daarmee tot een minimum beperkt.

Automatisch de beste versnelling

De nieuwe slimme transmissie van Hyundai kiest automatisch de beste versnelling op basis van de omstandigheden op de route en de actuele verkeersdrukte. Daarvoor gebruikt hij slimme software die realtime informatie interpreteert van de systemen in de auto, onder meer 3D-navigatie, camera’s en radar voor de slimme cruise control.

Optimaal schakelscenario

De 3D-navigatie levert informatie over hellingen en niveauverschillen op de route en actuele verkeersinformatie. De radar registreert de snelheid en de afstand tot andere weggebruikers en een camera levert informatie over de rijbaan vóór de auto. Op basis van alle informatie voorspelt de besturingseenheid het optimale schakelscenario.

Minder brandstof

Dat doet het met een algoritme op basis waarvan die ook de juiste versnelling inschakelt. Als het systeem bijvoorbeeld voor langere tijd een steeds lagere snelheid verwacht en de radar signaleert geen onderling snelheidsverschil met de voorligger, dan gaat de transmissie naar zijn vrij om minder brandstof te verbruiken.

Afremmen op de motor

Ook remt het systeem de auto af op de motor zodra de bestuurder het gas loslaat voor bijvoorbeeld een verkeersdrempel, een helling omlaag of een lagere maximumsnelheid – die het systeem ook signaleert op basis van de navigatie. De radar aan de voorzijde signaleert de afstand tot de voorligger, zodat het systeem ook automatisch de versnelling aanpast. Dat verhoogt het rijcomfort.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen